Rosoista tehdastunnelmaa

Vanhaan tehdasrakennukseen Helsingin keskustassa on remontoitu ainutlaatuinen loft-asunto. Kauniit betoni- ja tiilipinnat yhdessä mustan vanerin kanssa mukailevat ja kunnioittavat talon tehdashistoriaa ja luovat tyylikkään rosoisen industrial-henkisen kodin. Suunnittelijana on toiminut arkkitehti Samppa Lappalainen.

 

Eteiseen tullessa näkee häkellyttävän kauniit betoniset pinnat seinissä ja lattiassa sekä valtavan ikkunan olohuoneessa. Vaatekaapit ja hyllyt ovat mustaksi käsiteltyä vaneria, jonka upea kuvio heijastuu hienosti tumman sävyn läpi. Hatut on laitettu hauskasti esille seinälle.

 

 

Peremmälle astuessa avautuu avokeittiö ja olohuone. Seinälle ripustetut värikkäät Tintti-julisteet tuovat sopivasti väriä rosoiseen tilaan. Industrial-henkinen ruokapöytä muodostuu valkoisista lankuista ja metallisista jaloista. Pöydän ympärillä on espanjalaisen muotoilijan Jaime Hayonin Magikselle suunnittelemat Piña-tuolit. Tehdastunnelmaa lisää katon betonipalkit ja hauska merikonttimainen punainen kaappi, joka on peräisin A&A Designilta. Myös valaisimet on tarkkaan harkitut tilaan sopiviksi.

 

 

Keittiö huokuu tyylikkyyttä ja siellä, kuten muussakin asunnossa on käytetty selkeästi vain laadukkaita materiaaleja. Mustaa vaneria löytyy kaappien ovista, joissa on kätevät aukot avaamista varten. Keittiön tyyliin sopivaa mustaa pennimosaiikkia on käytetty välitilassa.

 

 

Olohuoneessa on asunnon tyyliin käyvä uniikki sohvaratkaisu. Sohvan runko on tehty rosoisista laudoista ja niitä päällystävät värikkäät graafiset istuintyynyt. Huomion vie suuri näyttävä ikkuna, joka tuo asuntoon runsaasti valoa. Pelkistettyjen riippuvalaisimien johdot saavat roikkua huolettomasti kerällä katosta.

 

 

Makuuhuone on rajattu muusta tilasta matalalla kirjahyllyllä ja kirjojen kannet tuovat elävyyttä väreillään tilaan. Ay Illuminaten puuvillainen valaisin katossa on persoonallisen tyylikäs ja se tuo pehmeyttä huoneeseen yhdessä Missonin siksak-kuvioisen päiväpeitteen kanssa. Vaatekaappien ovet ovat samalla tapaa kuten muussakin asunnossa mustaa vaneria. Vanerin kaunis kuvio ja käyttö läpi asunnon aina eteisestä makuuhuoneeseen saakka tekee asunnosta eheän kokonaisuuden.

 

 

Kylpyhuone on pelkistetty ja tummanpuhuva, betonipintaa täynnä. Lattialla ja kylpyammeen viereisellä seinällä on samaista mustaa pennimosaiikkia kuin mitä keittiössäkin on. Tasolla olevat Normann Copenhagenin säilytyslaatikot ovat balsapuuta, ja vaalea puu onnistuu tuomaan rauhallisen vivahduksen kylpyhuoneeseen.

 

Asunto löytyy myynnissä täällä.