Rohkeasti uudistettu kasarikoti Olarissa

Tumman julkisivun takaa paljastuu vaalea ja avara koti. 80-luvun rivitalokodissa on laitettu tuulemaan, ja tumma puu ja tunkkaisuus ovat tiessään. Mitä mieltä olet uudistuksesta?

Olohuoneen raikkaasta sisustuksesta ei voi olla pitämättä. Vaaleat seinät ja harmaa mikrosementtilattia korostavat kauniisti nahkaisten kalusteiden lämmintä väriä. Samaa kuparin sävyä löytyy myös hauskasta kattovalaisimesta. Tilan huonekorkeus on huimaava – olohuone on avoin toisen kerroksen harjakattoon asti.

Raikas ja moderni linja jatkuu keittiössä. Ryhdikkäät keittiön kaapistot ja rosteriset kodinkoneet kiiltävät uutuuttaan. Kiiltävän harmaa vaakalaatta keittiön välitilassa toistaa harmonisesti mikrosementtilattian värisävyä. Ruokapöydän massiivinen taso on hiottu kahdesta valtavasta tukista ja eläväiset puun syyt näkyvät kauniisti sen pinnassa. Valkoiset kuppituolit ja riippuvalaisin viimeistelevät ruokailuryhmän modernin ilmeen.

Kodin makuuhuoneet löytyvät yläkerran vinokaton alta. Molemmissa on suosittu neutraaleja vaaleita sävyjä ja keveitä huonekaluja. Vanhempien makuuhuoneen yksi seinä on kokonaan lasia, ja siitä avautuu näkymä alakertaan. Rivitaloelämän luksusta ovat molemmista huoneista avautuvat parvekkeet.

Todellista ylellisyyttä ovat talon alakerran takkahuone ja upeat saunatilat. Takkahuoneessa on irroteltu seinäpintojen kanssa: sohvan takana oleva seinä on liukumaalattu dramaattisesti ruskean sävyillä ja ikkunaseinää koristaa vaalea vaneripanelointi. Kaunis rapattu avotakka on kuitenkin säilytetty alkuperäisessä ulkomuodossaan.

Persoonallisilla materiaaleilla ilottelu jatkuu kylpyhuoneessa, jonka lattia on verhoiltu ihastuttavalla mosaiikkilaatalla. Suurikokoiset kuviot ponnahtavat esiin muuten neutraalista värimaailmasta. Seinät ovat vaaleaa mikrosementtiä ja kalusteet samaa sävyä. Suihkutilassa on keksitty käyttää sisustustikkaita telineenä pesutarvikkeille. Suihkun ja saunan välinen ikkuna on myös erikoinen ratkaisu. Sen läpi näkee löylyn höyrystyvän pilarikiukaan kivillä.

Aurinkoisella takapihalla kevät alkaa aikaisin, kiitos lasitetun pation. Kesähelteillä patiolta voi siirtyä pihan puolelle seuraamaan lasten leikkimistä. Porottavina hellepäivinä pihakatoksen kankaan voi vetää auki suojaksi auringonsäteiltä. Oma piha ja tila ovat ehdottomasti rivitaloelämän parasta antia. Miten sinä viettäisit aikaa tässä kodissa?

Tutustu kodin myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Espoossa myynnissä olevat asunnot Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

Teksti: Toimitus
Kuvat: BoLKV/Oikotie.fi