Moderni rivitalo tunnelmallisessa saaristomaisemassa

Tämän kodin selkeä pohjaratkaisu taipuu monen tyylin ja perhekoon tarpeisiin. Tumma yleisilme puisine yksityiskohtineen kutkuttaa sisustajan mielikuvitusta – millä väreillä sinä maustaisit tämän kodin ilmettä?

Kaarinan Voivalassa sijaitseva vuonna 2017 valmistunut rivitaloyhtiö Meritähti on arkkitehti Pekka Mäen suunnittelema. Talon tumma ulkoasu erottuu komeasti Kuusiston merimaisemien kallioista luontoa vasten. Taloa lämmitetään energiatehokkaalla maalämmöllä. Siitä löytyy myös oma katettu autopaikka. Modernien mukavuuksien takia lapsiperhe nauttii elämisen helppoudesta tässä uniikissa kodissa.

Yhteistä aikaa on mukava viettää keittiön, ruokailutilan ja olohuoneen yhdistävässä oleskelutilassa. Skandinaavisen tyylikkään keittiön uudenveroiset kodinkoneet kestävät kovassakin käytössä vuosia. Savon aktiivihiili-liesituuletin imaisee ruoanlaiton käryt pois avokeittiöstä. Isokokoinen saareke antaa niin työskentelytilaa kuin näkösuojaakin ruokailutilan ja olohuoneen suuntaan. Messinkiset lamput ja hana ovat loistava vastinpari keittiötä hallitsevalle mustalle väripaletille. Välitilan hartsi ja lankkulaminaattilattia keventävät mustanpuhuvaa yleisilmettä, mutta eivät liikaa – tämän keittiön juju on dramaattisen musta tyyli.

Herkullinen kuin persikka! Niin voisi todeta talon olohuoneesta, joka on samaa yhdistettyä tilaa keittiön ja ruokailutilan kanssa. Persikanvärinen päätyseinä raikastaa vaaleaa lankkulattiaa ja keittiön mustaa värimaailmaa. Murretun vihreän sohvan yläpuolella on tauluhylly, joka kokoaa graafiset mustavalkoiset taulut yhteen. Siro pyöreä sohvapöytä, musta Hay Hee -tuoli ja viherkasvit viimeistelevät olohuoneen trendikkään tyylin.

Makuuhuoneen harmonia syntyy vähällä. Minimalistinen puusisustus, laadukkaat vuodetekstiilit ja lattiasta kattoon ulottuvien ikkunoiden takaa avautuva vehreä näkymä karistavat päivän murheet mielestä. Sängynpäädyn yläpuolelle on sijoitettu harkiten upea muotokuva.

Talon lastenhuone todistaa, että mustat huonekalut sopivat myös perheen pienimpien käyttöön. Salvianvihreälle seinälle kiinnitetyt kuusikuutiot ovat kekseliäs sisustusoivallus: hunajakennoa muistuttava kollaasi on niin trendikäs kuin käytännöllinenkin. Huoneen pikkuomistaja on helppo kuvitella kokkaamaan mustan leikkikeittiön ääressä herkullista illallista pehmolelukavereilleen.

Kodinhoitohuoneen musta tehosteväri varastaa tässäkin tilassa huomion. Huone on käytännöllinen: tasoilla ei ole mitään ylimääräistä ja mustat laadukkaat kodinkoneet on integroitu niin ikään mustien säilytyskaappien sisään. Pikkupyykki on helppo sujauttaa lattialla olevaan kookkaaseen punoskoriin. Trenditietoinen sisustaja huomaa myös yksinkertaisen kauniit messinkiset pyyhekoukut.

Huikaisevan kaunis kylpyhuone jatkaa muun kodin värimaailmaa. Lattialämmitys, messinkiset tuplasuihkut ja kätevät syvennykset pesuaineille lisäävät suihkuhetkiin ripauksen luksusta. Seinien vaalea kalkki ja hartsilattia luovat tilaan pehmeän spa-tunnelman. Lasiseinäisen saunan mukavan leveät lauteet ovat haapaa, ja tyylikäs Mondex-kiuas kruunaa höyryhuoneen modernin ilmeen.

Erityismaininnan ansaitsee suuri lasitettu terassi, jolla voi ihailla ympäröivää maisemaa. Yli 50 neliön kokoisen terassin viihtyvyyttä lisää takka – täällä nautitaan loppusyksyn kirpeistä illoista vielä pitkään. Kevään ja kesän tullen terassin lattiasta kattoon ulottuvat ovet aukeavat kauniille pihalle, jossa on vielä paljon tilaa uusille istutuksille ja lepotuoleille.

Tutustu kodin myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Kaarinassa myynnissä olevat asunnot Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

Teksti: Toimitus
Kuvat: Oikotie.fi