Rakkaudella remontoitu

50-luvun loppupuolella valmistunut omakotitalo on malliesimerkki siitä miten talon rakennustyyliä ja tilan tunnelmaa kunnioittaen remontoitu asunto saadaan kukoistamaan kauniina kotina. Luonnon valossa kylpevä koti on päivitetty nykypäivään taitavasti ja tarkkaan harkittu hillitty väripaletti muodostaa ajattoman raikkaan kokonaisuuden.

Vanhat puiset huonekalut tuovat lämpöä muuten valkoiseen ja ajattomaan skandinaaviseen tyyliin sisustettuun olohuoneeseen. Uudet ja vanhat designhankinnat ovat sulassa sovussa keskenään. Muutama suuri viherkasvi riittää tuomaan kotoisuutta tilaan. Kaunis avotakka on huoneen katseenvangitsija.

 

Keittiössä yhdistyy moderni teollisuustyyli 50-lukuun. Korkeat kiinteät kaapit tarjoavat oivallista säilytystilaa ja näin ollen osa perinteisistä yläkaapeista on voitu jättää kokonaan pois. Artemiden Tolomeo-seinävalaisin antaa hyvän työskentelyvalon. Artekin ruokailuryhmän ympärille mahtuu suurempikin perhe ruokailemaan.

 

Makuuhuoneen lipaston päällä on rennon kaunis asetelma. Erikokoiset pienet lippaat ja rasiat säilövät aarteita ja muutamat arkikorut saavat olla esillä tarjottimella. Valkoiset aavistuksen verran läpikuultavat verhot ovat klassinen ja tyylikäs valinta.

 

Koululaisen huone saa väriä suuresta vanhasta koulukartasta. Vanha pöytä sekä koulutuoli yhdessä retrovalaisimen kanssa muodostavat mukavan työpisteen. Artekin hyllylle mahtuu tärkeimmät tavarat ja muistot talteen.

Rauhallisen sininen makuuhuone terästyy mustalla lankavaijeriin kiinnitetyillä verholla. Alla oleva valkoinen verho saa rennosti valua lattialle. Puiset vanhat kalusteet ovat kotoisat ja suuri valkoinen riisipaperivarjostin on tyyliltään kevyen rento. Artemiden Tolomeo-pöytävalaisin toimii lukuvalona.

 

Pieni wc yllättää. Seinät on vuorattu trendikkäästi vanerilevyillä ja muutamat kuvat on kiinnitetty seinälle huolettomasti teipillä. Seinävalaisimesta on jätetty perinteinen lasikupu pois ja pyyhkeet ripustetaan palkittuun Mama-seinäkoukkuun.

 

Katso lisää kuvia kodista täältä.