Puutalounelma Turun sydämessä

Puistojen ympäröimä 1900-luvun alussa rakennettu kaksikerroksinen koti tarjoaa rentoa kaupunkiasumista pariskunnalle tai pienelle perheelle. Kotoisan tyylikkäästi remontoitu kolmio ihanassa puutalossa sijaitsee Turun keskustassa, vain kivenheiton päässä Aurajoesta.

sisäänkäynti

Puutaloyhtiön hurmaavasti patinoitunut julkisivu on ajan hengen mukaisesti verhoiltu keltaisella laudoituksella. Ikkunanpielet ja poikkilaudat ovat tummanruskeat. Yhteisestä pihapiiristä löytyy pensaiden suojaama pieni patio, jolla kelpaa hörppiä kahvia ja rupatella naapureiden kanssa. Sisäänkäynti taloon käy näyttävän, takoraudalla koristellun katoksen ali.

olohuone

Valkoiseksi maalattu, puupaneloitu eteisportaikko johdattaa ulko-ovelta tupakeittiöön. Yhtenäisessä keittiö- ja oleskelutilassa huomio kiinnittyy takaseinän hauskaan papukaijatapettiin ja puuhellan upeaan koristereunukseen. Vaaleanharmaa lautalattia kiiltää isoista ruutuikkunoista tulvivassa valossa. Persoonallinen sisustus on Joel ja Matti Rusasen kädenjälkeä.

Keittiö

keittiö

Vaikka tupakeittiön puuhella on upeassa kunnossa, on se saanut rinnalleen modernin keittiön. Sileät valkoiset kaapinovet ja teräksiset kodinkoneet sopivat kodin harmoniseen värimaailmaan. Välitilan kiiltävät harmaat laatat ja tumma laminaattitaso on myös valittu harkiten. Ajalle tyypillisesti huonekorkeus on tupakeittiössä reilu, joten keittiön kaappien ylle on jäänyt tilaa värikkäille tauluille ja mariskooleille.

Ruokailutila

Tyylikkäästi sisustettu oleskelutila on kuin tarkoitettu laatuajan viettoon hyvien ystävien kanssa. Ruokapöydän ääreen mahtuu isompikin porukka nauttimaan yhdessä laitettua illallista tai viikonloppuaamun letkeää brunssia. Aterian jälkeen kelpaa kellahtaa pehmeälle sohvalle rentoutumaan ja nauttimaan vanhojen ikkunoiden läpi siivilöityvästä luonnonvalosta.

Huonekasvit

Luonnonvalosta nauttivat myös asunnon lukuisat huonekasvit. Erikokoisia ja -tyyppisiä kasveja on ripoteltu ympäri kotia vehreyttä ja raikkautta tuomaan. Vanhasta ompelukonepöydästä tehdyllä työpöydällä nököttää somia pieniä mehikasveja kahvikupeissa. Valoisalla paraatipaikalla ikkunan alla kukkaportailla paistattelee kliivia kaverinsa kanssa. Traakkipuu ja palmu punotuissa koreissaan toimivat portinvartijoina yläkertaan kiertyvien valkoisten portaiden juuressa. Ruokapöydällä Marimekon paperikassi on saanut uuden käyttötarkoituksen kukkaruukkuna.

Tv-tila

Yläkerran tv- ja oleskeluhuoneen vinon katon alla on juuri sopiva nurkkaus käpertyä hyvän elokuvan ääreen. Valkoista kattoa tukevat tummat, vanhuuttaan halkeilleet puupalkit, joiden tumma sävy toistuu nahkasohvassa ja muussa sisustuksessa. Pienet ikkunat tukipalkkien takana tuovat mukavan annoksen luonnonvaloa muuten hämärään leffatilaan.

Makuuhuone

Elokuvan päätyttyä nukkumaan ei ole pitkä matka, sillä pehmeä peti löytyy viereisestä makuuhuoneesta. Makuuhuoneessa vinon katon puhkaisee kattoikkuna, jonka läpi erottuvat puiden vihreät lehdet. Sängyn päädyn matala senkki toimii sekä säilytys- että laskutilana. Väriä muuten vaaleaan huoneeseen tuovat katon tukipalkit ja upea puinen keinuhevonen.

Tässä viehättävässä puutalokodissa piilee myös hyödyntämätöntä potentiaalia: talon kellarikerros on vielä rakentamatta. Tähän sympaattiseen kotiin on siis mahdollista rakentaa itselleen lisää elintilaa omien käyttötarpeidensa mukaan.

Katso muut Turussa myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

Teksti: toimitus
Kuvat: BoLKV / Oikotie.fi