Punainen koti omenapuiden alla

Punainen mansardikattoinen, puiden ympäröimä puutalo, kuitenkin kilometrin päässä Porvoon keskustasta ja reitillä Helsinkiin. Kuulostaako tämä koti sinunkin unelmaltasi?

1920-luvulla rakennetussa kodissa saa nauttia kartanomaisesta tilasta ja rauhasta. Talon alakerrasta löytyy niin ruokailuhuone kuin kirjastokin. Yläkerrassa kaartuvan mansardikaton alla on tilaa koko perheen makuuhuoneille. Tila ei tässä kodissa varmasti lopu kesken – kellarikerroksessa on saunatilojen lisäksi vielä kodinhoitohuone ja runsaasti säilytystilaa.

Kodin sisustuksessa on pyritty kunnioittamaan talon pitkää historiaa ja taloon on kerätty lukuisia uniikkeja antiikkihuonekaluja. Esimerkiksi keittiön saarekkeena toimii jykevä, ajan patinoima klaffipöytä. Keittiö on remontoitu täysin vuonna 2010, mutta talonpoikaistyylistä on pidetty kiinni. Alakaappeja koristavat apteekkarin lipastoista tutut kuppivetimet ja yläkaappeja taas on perinteiset nuppivetimet. Keittiön yhteydessä on myös iso kuivamuonakaappi eli skafferi, joka on harvinaisuus nykykodeissa.

Keittiössä valmistuvat ateriat nautitaan ihastuttavassa ruokailuhuoneessa. Isot ruutuikkunat saavat tilan tuntumaan kesäiseltä lasiverannalta ja katon poikkipuut lisäävät vaikutelmaa. Yhteisistä aterioista nauttimisen lisäksi huone on oiva paikka myös huonekasveille, jotka kukoistavat runsaassa luonnonvalossa.

Vanhan talon viehätysvoimaa parhaimmillaan ovat kodin koristeelliset kakluunit. Olohuoneen keltainen uuni on edelleen käytössä, mutta kirjaston komeakruunuinen yksilö on jo jäänyt eläkkeelle. Lempikirjan kanssa voikin siirtyä kirjaston lukupöydän äärestä olohuoneen puolelle lämmittelemään.

Yläkerran kaartuvan katon alla on tällä hetkellä kolme suurta makuuhuonetta, mutta huoneita voi halutessaan helposti jakaa kahdeksi. Suuren makuuhuoneen katseenvangitsija on rustiikkinen parisänky, joka on alun perin ollut sivustavedettävä puusohva. Makuuhuoneiden seinät on tapetoitu kunkin asukkaan maun ja lempivärien mukaisesti. Huomaa kultainen koristereunus ikkunan yllä – mintunvihreän makuuhuoneen upea, erityinen yksityiskohta.

Kellarikerroksen saunaosasto on remontoitu vuonna 2013. Remontissa sauna on saanut yhtenäisen lautaverhoilun ja kiukaaksi on valittu trendikäs kivipilari. Kylpyhuoneen ihana tassuamme ja mustavalkoinen lattialaatoitus henkivät vanhan ajan ylellisyyttä.

Yli 170 asuinneliön lisäksi kiinteistöön kuuluu myös kaksi piharakennusta, jotka muuttuvat nopeasti vaikkapa työ- tai harrastehuoneiksi. Millaisia sisustusunelmia sinä toteuttaisit tässä kodissa?

Tutustu kodin myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Porvoossa myynnissä olevat asunnot Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

Teksti: Toimitus
Kuvat: BoLKV/Oikotie.fi