Pitsihuvila merellisessä Naantalissa

Naantalin Vanhassakaupungissa, korkealla kallion päällä on seisonut jo sata vuotta keltainen, tiilikattoinen talokaunotar. Upean lasiverannan ja yläkerran parvekkeelta avautuvan merimaiseman ansiosta tässä kodissa on aina huolettoman kesän tunnelma. Haluaisitko sinä asua täällä?

Naantalilaisen huvilan pihaan saapuessa poistuu arkitodellisuudesta. Idyllistä pihapiiriä ympäröivät punaiset ulkorakennukset ja nurmikon ylle kaartuvat vehreät omenapuut. Piharakennuksista löytyy tilaa niin autolle kuin urheiluvälineillekin. Suojaisassa pihassa lapset saavat leikkiä rauhassa.

Huvila on huolellisesti remontoitu, mutta entisaikojen tunnelmasta on pidetty kiinni. Hurmaavassa keittiössä on sekä kaasu- että keraaminen liesi sekä suuri jääkaappipakastin. Tyyliltään keittiö on ihastuttava kokoelma sekalaisia vanhoja huonekaluja, keramiikkaa vuosien takaa ja kupariastioita, kaikki somissa riveissä keittiötä kiertävän hyllyn päällä. Suurten ruutuikkunoiden äärellä on ilo kokata ja silmäillä vehreää pihaa.

Pariovet avautuvat keittiöstä huvilan loistokkaalle lasiverannalle. Koristeleikatut ruutuikkunat kaunistavat koko pitkän ja kapean siiven mittaista verantaa molemmin puolin. Porrastetun tilan perällä on juuri sopiva paikka pöytäryhmälle. Alempi taso on omistettu rentoutumiselle rottinkisessa lepotuolissa.

Olohuoneen seinää koristavat erikokoiset, raskaskehyksiset taulut. Kirjat on pinottu hauskasti kapenevaan, tikapuumaiseen kirjahyllyyn. Katossa roikkuvat valaisimet ovat eri paria ja seinällä on suuri vedettävä seinäkello. Nahkaisessa nojatuolissa saa nauttia tassujalkaisen kamiinan lämmöstä.

Lasiverannan lisäksi ikuisen kesän tunnelmaa luo yläkerran katettu parveke. Rottinkisista tuoleista merta katsellessaan voi helposti kuvitella kesäauringon kimalluksen aalloilla. Valkoiset, helmipaneloidut seinät ovat varmasti nähneet monen monituisia illanviettoja ja kuulleet ihastuneita huokauksia huvilan asukkaiden tuijotellessa ikkunoista merelle.

Mitä olisikaan satavuotias huvila ilman omaa kirjastoa. Huvilan alakerran kirjastohuoneessa hyllyt kohoavat korkeaan katonrajaan asti. Punaiselle sohvalle voi istahtaa lueskelemaan luonnonvaloon, tai käydä pitkäkseen taljalle takkatulen loimuun. Arvokas kattopanelointi lisää entisestään huoneen herraskaista tunnelmaa.

Huvilan alakerrasta löytyy myös upea makuuhuone, jonka katossa kulkevat paksut poikkipuut. Puiden väli on myös paneloitu lämpimällä puulla. Huonekalut voisivat olla huvilan alkuperäisiä: barokkimuotoja myötäilevä massiivinen parisänky, kampauspöytä ovaalin muotoisine peileineen ja nurkan patinoitunut kaappi voisivat yhtä hyvin kuulua huvilan entisille asukkaille vuosien takaa.

Alakerrassa, lasiverannan alaisessa siivessä, sijaitsevat modernit sauna- ja kodinhoitotilat. Saunaan tulee lempeää valoa lasitiilisen seinän läpi. Kodinhoitohuone siiven perällä toimii myös saunan jälkeisenä vilvoittelutilana. Suuren rahin päällä voi istuskella nauttimassa kylmää juomaa löylyjen välillä.

Tämä satavuotias huvila on täynnä historiaa ja tarinoita. Idyllinen puuhuvila taipuu monenlaisten asukkaiden kodiksi – voisitko sinä kuvitella asuvasi täällä?

 

Tutustu kodin myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Naantalissa myynnissä olevat asunnot Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

Teksti: Toimitus
Kuvat: Oikotie.fi