Pitkästä ja kapeasta loft-asunnosta toimiva koti

Vanhaan kirjakustantamon painosaliin rakennettu loft-asunto tarjoaa huimat puitteet kodille. Valtavat ikkunat, korkeat huoneet ja vanhat kattopalkit tuovat oman fiiliksensä tähän tyylikkääseen kotiin.

Olohuoneen päätyyn avautuu kaunis näkymä, jota hallitsee suuri ylhäältä kaareutuva ikkuna. Näyttävät taideteokset, tummat nahkaiset kalusteet ja mustat taljat luovat huoneen tunnelman. Valkoinen taso ja kirjahylly keventävät vaikutelmaa.

 

Työpöydän taso on samaa betonia kuin keittiön työtaso. Kautta kodin valaisimina ovat suuret teollisuusvalaisimet, mutta ruokapöydän päällä on näyttävä valaisin, joka on koottu useammasta lasipallosta. Jacobsenin mustat Seiska –tuolit ovat pitkän ruokapöydän kavereina. Ruokailutilaan saadaan valoa myös makuuhuoneen ikkunaseinän avulla. Tummilla verhoilla makuuhuoneen saa pimennettyä tarvittaessa.

 

Vetimettömät ovet ovat eleettömät ja modernit. Työtasona on valettu betoni, joka on pinnaltaan elävä ja rouheana pintana muodostaa hyvän kontrastin minimalistisille kalusteille. Suuri värikäs taulu antaa tilalle luonnetta.

 

Makuuhuone kylpee luonnonvalossa suurien ikkunoiden ansiosta. Sisustus on pidetty minimalistisena ja teollisuushenkiset suuret valaisimet jatkavat samaa linjaa olohuoneen valaisimien kanssa. Koko huoneen korkeus on hyödynnetty vaatesäilytyksessä ja kiskoilla liikkuvien tikkaiden ansiosta pääsee helposti etsimään haluamaansa vaatetta. Yöpöydäksi riittää Artekin valkoinen jakkara.

 

Kapeaan ja pitkään eteiseen ei perinteinen henkarinaulakko sopisi joten tilalle on asennettu kaunis ja yksinkertainen puunaulakko. Kapea istuttava säilytyspenkki on käytännöllinen pukiessa ja kätkee kätevästi sisäänsä kenkiä ym. tarvikkeita. Pyörälle on löytynyt oiva paikka ulko-oven yläpuolelle jäävään tilaan. Suuri kultakehyksinen peili antaa ylellisen loppusilauksen.

 

Muutaman neliön sauna on saatu avaran tuntuiseksi lasiseinillä sekä jättämällä perinteiset saunanlauteet pois. Kapea lieriön mallinen kiuas sekä kolme saunajakkaraa ovat moderni ja toimiva vaihtoehto. Mustavalkoinen väritys kylpy- ja pesuhuoneessa jatkaa kodin maskuliinista värimaailmaa. Lattialaattojen struktuuripinta tuo elävyyttä lattiaan kun taas valkoinen sauma-aine keventää kokonaisvaikutelmaa.