Pikkukoti Puu-Vallilan sydämessä

Etelä-Helsingissä, Puu-Vallilan sydämessä sijaitsevassa 42 neliön kerrostalokodissa yhdistellään tyylikkäästi vanhanajan tunnelmaa sekä modernia nykypäivää. 1920-luvulla rakennettu asunto on pieni pala historiaa idyllisessä ympäristössään.


Avaraan, läpitalon yksiöön on jätetty talon alkuperäisiä yksityiskohtia kauniisti näkyviin. Rouheat hirsiseinät ja valkoiseksi maalatut lautalattiat tekevät asunnosta tunnelmallisen. Tyylikäs kaakeliuuni paitsi lämmittää myös luo tunnelmaa koleisiin talvi-iltoihin.

Vaaleasävyinen keittiö on uusittu vaativan kotikokin tarpeita silmällä pitäen – tehokkaat kodinkoneet on integroitu osaksi kompaktia keittiötä. Uudenkarhea kaasuliesi tekee kokkaamisesta nopeaa ja vaivatonta, kun taas Savo-liesituuletin huolehtii raikkaasta sisäilmasta älykkäine sensoreineen. Sisustajan silmää ilahduttaa suloinen astiahylly, johon saa kätevästi roikkumaan niin kahvikupit kuin pannut ja kattilatkin.


Asunnon toisessa huoneessa yhdistyvät olo- ja makuuhuone kätevästi samaan tilaan. Makuusoppi tarjoaa tunnelmallisen paikan sängylle ja yllättävän paljon säilytystilaa. Katseenvangitsijana toimii näyttävä kukkatapetti, joka nivoo huoneen vihreäsävyisen, vintagehenkisen sisustuksen yhteen.

Asunnon ikkunoista avautuvat näkymät idylliseen Puu-Vallilaan, missä kapeat kadut ja värikkäät talot luovat pienen kylän tunnelmaa Helsingin keskustan kupeeseen.

Katso asunnon myynti-ilmoitus täältä. Kurkkaa myös muut Vallilassa myynnissä olevat asunnot Oikotieltä.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko yhden myynnissä olevan asunnon. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

Teksti: toimitus
Kuvat: Oikotie.fi / Kuivinen LKV