Paratiisi meren rannalla

Porvoon Seitlahdessa sijaitsee hulppea omakotitalo meren rannalla. Mielikuvitusta säästämättä toteutettu sisustus on persoonallisen tyylikäs ja samalla kotoisa. Useat terassit, puutarha, rannan kesäkeittiö ja sauna muodostavat talon kanssa upean kokonaisuuden.

New England -tyylinen sisustus sopii tähän merenrantakotiin. Vaaleita pintoja ja tekstiilejä, rustiikkia, lautalattiat, joita korostavat turkoosit yksityiskohdat. Lehdet saavat olla pinottuna lattialle ikkunan alle. Tunnelma on rennon leppoisa ja kutsuva

 

Olohuoneen viereen sijoittuva ruokailutila rakentuu suuren puisen pöydän ympärille. Pehmustetut tuolit takaavat mukavan illanvieton pidemmänkin kaavan mukaan. Kristallikruunuilla saadaan ylellistä tunnelmaa tilaan. Luonnonvaloa tulvivista ikkunoista avautuu upea maisema merelle.

 

Keittiössä on tilaa työskennellä ja säilytystilaa löytyy runsaasti. Seinän vaaleansininen tapetti, peiliovet, avohyllyt, räsymatot ja vanhat huonekalut luovat hyvin kodikkaan tunnelman. Tyylille uskollisena tästäkin huoneesta löytyy luonnollisesti kristallikruunu.

 

Yläkerran oleskelutila on upea kauniine ikkunoineen ja niistä avautuvan maiseman myötä. Värikäs tapetti luo lämpimän tunnelman, jota täydentävät viherkasvit ja koriste-esineet. Terassille vievää ovea kehystävät koristeelliset rukinlavat.

 

Puiset huonekalut, vaalea väritys ja siniset tekstiilit luovat raikkaan tunnelman makuuhuoneeseen. Vanha pitsinen pöytäliina on ripustettu toimittamaan verhon virkaa. Koukkunaulakko toimii verhotankona ja samalla kesähattujen säilytyspaikkana.

 

Kodinhoitohuoneessakaan ei tingitä tyylistä. Yleensä niin kliiniseen tilaan on saatu persoonallinen ja kaunis ilme kattoparruilla, koristeellisilla puisilla kaapinovilla, merihenkisellä kattovalaisimella, juuttimatolla, avohyllyillä ja ripustuskoukuilla. Täällä kelpaa pestä pyykkiä. Ikkunat ja sisään tuleva valo lisäävät tilan viihtyvyyttä.

 

SAUNA

Rannassa sijaitseva kesäkeittiö ja sauna terasseineen on myös sisustettu mielikuvitusta säästämättä. Ikkunat ovat upea yksityiskohta ja luovat ilmettä tilaan, jota on täydennetty vaaleilla luonnonläheisillä väreillä, lukuisilla koriste-esineillä ja esillä olevilla astioilla. Vanhat tuolit ovat saaneet pehmusteeksi taljat.

 

Saunassa ilahduttaa löylytuolit perinteisten lauteiden sijaan.

 

Koti on myynnissä täällä.

Katso Oikotie Asunnoista lisää samalla alueella myynnissä olevia kohteita.

Teksti: toimitus
Kuvat: Oikotie.fi