Oulun salattu keidas – moderni koti ripauksella eksotiikkaa

Tässä paritalossa tuntee olevansa Karibian lämmössä keskellä Oulun talvea. Eksoottinen väriloisto yhdistyy skandinaaviseen moderniuteen tässä pienen perheen valoisassa kodissa. Mikä on sinun suosikkisi veikeistä sisustusratkaisuista?

Kempeleenlahden rantojen lähellä kohoava valkoinen paritalon puolikas yllättää kätkemällä sisäänsä Etelä-Amerikan väriloiston.

Olohuoneen seinien kalkkimaali antaa kauniin rosoisen taustan tyylipuhtaille sisustusratkaisuille. Täällä vieraat voivat istuutua korkeaselkäisiin rottinkituoleihin ja ihastella valokuvateosta iloisesta vanhasta naisesta.

Korkean olohuoneen katseenvangitsija on kuitenkin sisääntuloseinän upea kalkkimaalipintainen takka. Katon valkoinen lauta jatkuu tyylipuhtaasti eteisestä keittiöön, mutta takan kohdalla katto kohoaa korkeuksiin ja tekee olohuoneesta salimaisen tilan. Kukoistavat kasvit tuovat huoneeseen eteläisen maan vehreyttä.

Keittiön rohkea kukkatapetti ilahduttaa myös olohuoneen sohvalla istujaa. Keittiö ja olohuone on nimittäin yhdistetty yhteiseksi ajanviettotilaksi puoliseinällä. Puustellin modernien puuviilukaapistojen päälle on nostettu vinkeä valokirjain kuin pisteeksi i:n päälle. Keittiössä on mukava laittaa ruokaa yhdessä ja leikata kasvatuslaatikosta tuoreita yrttejä suoraan pataan.

Makuuhuoneen sängyn pastellisävyisten tyynyjen sylissä on ihana levähtää. Jopa sängynpäätykin on verhoiltu sävyihin täydellisesti sopivasti vaalean violetiksi. Sitä pysäyttävämpi on hempeän huoneen päätyseinä, jonka karu pinta luo tilaan sopivaa rosoisuutta. Muualtakin asunnosta pilkistelevää eksoottista henkeä tuovat makuuhuoneeseen sängyn yllä roikkuva unisieppari ja korsista punottu lampunvarjostin.

Vierashuoneessa String-hyllyköt ja -työpöytä tarjoavat yövieraalle rauhallisen paikan istahtaa hetkeksi kirjoittamaan vaikka kirjettä. Vain puoleen väliin seinää nousevat valkoiset neliöoviset kaapit ovat keveä ja tyylikäs säilytysratkaisu kokoseinän kaapiston sijaan. Graafinen harmaakuvioinen tapetti ja Eero Aarnion Tupla Kupla -valaisin viimeistelevät harkitun design-ilmeen.

Tilavassa eteistilassa on runsaasti peiliovin peitettyä säilytystilaa, ja sieltä avautuu ovi myös asunnon saunaosastolle. Perinteisen houkuttelevaan sähkösaunaan ja suklaanruskeilla laatoilla kaakeloituun suihkutilaan käydään tilavan WC-tilan läpi. Kylpytiloissa valkoiset kaakeliseinät ja kalusteet saavat parikseen luonnollisen väriseksi jätetyn lautakaton, joka tuo tiloihin lämpimän tunnelman.

Omalle tontille vuonna 2007 rakennettu paritalo tarjoaa huolettoman kodin rauhallisella Kiviniemen alueella Oulussa. Luonnonkauniilta alueelta polkee pyörälläkin kaupunkiin vain 20 minuuttia. Suojaisa terassi toimii kesäisin illanviettojen näyttämönä. Pihassa sijaitsevaan mökkiin taas voi rakentaa vaikka kesäkeittiön grillikauden juhlia varten.

Tutustu kodin myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Oulun myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

Teksti: toimitus
Kuvat: Lotvonen Brothers LKV Oy / Oikotie.fi