Oulun erikoisuus – rouhea koti Toppilan siiloissa

Vanhat viljasiilot kaatuivat Oulun Toppilansalmesta, mutta niiden paikalle on noussut siilojen muotokieltä jäljittelevä uudisrakennus täynnä uniikkeja koteja. Kaksion kaarevalta terassilta avautuvat komeat maisemat Toppilansaareen. Viihtyisitkö sinä täällä?

Kolmannen kerroksen kaksio Toppilan siiloissa henkii entisen satama-alueen historiaa. Seinä- ja kattopinnat ovat alkuperäisten siilojen hengessä raakabetonia. Pintojen valujäljet ja esiin jätetyt ilmastointiputket luovat särmikkään industrial-henkisen tyylin.

Olohuoneen seiniä koristavat persoonalliset taideteokset. Suuret taulut yhdessä betonisen seinäpinnan kanssa tekevät tilasta lähestulkoon galleriamaisen. Teosten syvät värisävyt tasapainottavat lämmöllään harmaita pintoja. Myös pehmeä itämainen matto hehkuu punaisen sävyissä ja nahkaisen lepotuolin ruskeassa on mukana aavistus viininpunaista. Taivutettu lasinen sohvapöytä ja korkeakiiltoinen taso edustavat minimalistisempaa tyyliä.

Kodin keittiö on eleettömän tyylikäs. Valkoiset kaapistot on kruunattu kiiltävällä mustalla kivitasolla ja kodinkoneet on integroitu osaksi kaapistoa. Saarekkeen äärellä on mukava kokkailla ja samalla nautiskella maisemista. Pyöreä vintage-ruokapöytä on saanut seurakseen sirot mustat tuolit, ja pöydän yllä roikkuu ikoninen Lokki-valaisin. Mustavalkoinen tyyli jatkuu myös seinällä roikkuvassa suuressa muotokuvassa.

Lasitettu parveke tuo reippaasti lisäneliöitä asuntoon. Sen erottaa olohuoneesta lasiseinä, joten näkymät ulos ovat esteettömät. Etelään suuntautuvalla parvekkeella kelpaa kesäisin katsella laineiden kimallusta ja nautiskella aamukahvia Lumikenkä-rottinkituolissa. Kanavan rantaan on talvellakin ankkuroitu useita veneitä – nämä maisemat ihastuttavat vuodenajasta riippumatta.

Kompaktiin 51 neliömetrin asuntoon mahtuu myös korkeatasoisesti varusteltu sauna ja kylpyhuone. Kylpyhuoneen hiilenharmaa laatoitus sointuu kauniisti yhteen saunan vaalean puulaudoituksen kanssa. Sauna poikkeaa perinteisestä: kiuas on pyöreä ja ylälauteen sijaan löylyissä istutaan jakkaroilla. Jakkaroita voi lisätä saunojien määrän mukaan tai ne voi jättää kokonaan pois ja nauttia löylyistä keskilauteella loikoillen.

Makuuhuoneen sisustuksessa vähemmän on enemmän. Tila on omistettu levolle, sillä muhkea parisänky on huoneen ainoa kaluste. Säilytystilaa löytyy toki – koko päätyseinän mitalta kiinteää kaapistoa. Korkealla sijaitseva ikkuna suo huoneeseen maltillisesti valoa, joten hyvät yöunet ovat taattu yöttömän yönkin aikaan.

Korkeatasoisen ja ainutlaatuisen oman kodin lisäksi siilotalossa on asukkaille yhteinen kuntosali ja sauna kattoterassin yhteydessä. Jännittävä arkkitehtuuri yhdistettynä huikeaan sijaintiin luo asumiselle mahtavat puitteet. Houkuttelisiko sinua muutto tähän kotiin?

Tutustu kodin myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Oulussa myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

Teksti: toimitus
Kuvat: BoLKV/Oikotie.fi