Onnellisten saarten upea paritalokoti

Helsingin Lauttasaaressa saa nauttia merellisestä luonnosta, mutta kaupungin syke on vain lyhyen metromatkan päässä. Tässä ylellisessä paritalokodissa yhdistyvät luonnonmateriaalit ja moderni sisustustyyli – olisiko tämä koti sinun mieleesi?

Lauttasaaren vehreä luonto on suuressa roolissa tässä kodissa. Idyllisen metsämaiseman muuttumista vuodenaikojen mukana kelpaa seurata ruokailuhuoneen kattoon ulottuvista nurkkaikkunoista. Lumen kimaltaessa pakkaspäivän auringossa voi takkaan sytyttää tulet ja nauttia talvimaisemasta sisätilojen lämmössä.

Tämän kodin ”sydän” on musta. Keittiön kaapistot ja saareke ovat mustaksi maalattua puuta, kruunattu teräksisillä tasoilla. Kodinkoneet on tyylikkäästi upotettu takaseinän kaapistoon ja liesituuletinkin on saanut mustan peitteen. Keittiössä on myös trendikäs aamiaisbaari, johon myslit ja hiutaleet on pinottu esiin kauniisiin lasipurkkeihin.

Olohuoneessa viileät sävyt ja hempeä pastelli kohtaavat. Muhkeaa roosan väristä rahia voi siirrellä tarpeen mukaan jalkatueksi sohvien eteen. Pehmeä harmaa matto peittää vaaleaa parkettilattiaa, joka yhdistyy vinosti eteisen laattalattiaan.

Talon yläkerta on pyhitetty levolle ja leikille. Molemmat lastenhuoneet on huolella sisustettu oman tyylisikseen. Toiseen huoneeseen on rakennettu majamainen kerrossänky ja katossa roikkuu antiikkinen lentokoneen pienoismalli. Metallisella leikkiautolla pääsee pehmeästi potkuttelemaan huoneen kokolattiamatolla. Jos virtaa vielä riittää, voi kiipeillä puolapuilla tai roikkua olympiarenkaissa.

Toinen lastenhuone on pehmeän vaaleanpunainen. Huoneen asukki voi nukkua yöunensa hurmaavan katoksen alla ja leikkiä teekutsuja marmorikantisen pöydän äärellä. Ranskalaiselta parvekkeelta avautuu lumoava maisema tummaan kuusimetsään.

Vanhempien ”master bedroomin” yhteydessä on amerikkalaiseen tyyliin oma kylpy- ja vaatehuone. Vinon katon puhkaisee kattoikkuna, josta kirkkaina öinä näkee tähtitaivaan. Oven läpi pääsee kulkemaan ylelliseen kylpyhuoneeseen, joissa on omat altaansa molemmille vanhemmille.

Laattavalinnat on tehty tässä kodissa huolella. Alakerran wc:ssä katseen vangitsee kuusikulmainen harmaa laatta, jota on käytetty sekä seinissä että lattiassa. Kuluneesta puusta tehty allastaso ja peilin kehykset sopivat täydellisesti yhteen eläväpintaisen laatan kanssa. Kokonaisuuden kruunaa allas, joka on kuin yhdestä kivestä veistetty sekä pisaran muotoinen hana sen yllä.

Kodin kellarikerroksessa on perheen leffahuone. Valtava sohva tyynyineen on upottava keidas, jonne voi käpertyä arkea piiloon popcorn-kulhon kera. Huoneeseen ei tule pienistä ikkunoista kovin paljoa valoa, mikä sopii täydellisesti tunnelmallisen leffaillan viettoon. Leffahuonekin on sisustettu huolella: lattia on kaunista kalanruotokuvioista parkettia ja tv-taso on valettu betonista.

Kellarista löytyy myös hulppea saunaosasto, joka ei ole perinteisimmästä päästä: saunan verhoilu ja lauteet ovat valkoista haapaa ja seinät lasia. Kiuaskin on pilari, joka kohoaa keskimmäisen lauteen läpi. Myös kylpyamme on modernia muotoilua ja peseytymään pääsee sadevesisuihkun alla.

Tämä koti vastaa vaativankin perheen tarpeisiin. Sijainti on mitä parhain, lähellä Lauttasaaren palveluita, mutta kuitenkin luonnon helmassa meren rannalla. Kodin sisustus on laadukas ja ajaton – muuttaisitko sinä tänne?

 

Tutustu kodin myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Helsingissä myynnissä olevat asunnot Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

Teksti: Toimitus
Kuvat: BoLKV/Oikotie.fi