Onko tässä Pispalan kaunein puutalo?

Tästä kodista avautuvat kenties Tampereen parhaat maisemat: yläkerroksen ikkunoista siintää Näsijärven avoin selkä. Keltainen puutalo ruutuikkunoineen kohoaa kolmessa tasossa kauniilla rinnetontilla Pispalassa. Näkisitkö itsesi asumassa täällä?

Viettävä rinne Näsijärven äärellä tarjoaa upeat puitteet puutaloidyllille. Puuportaat laskeutuvat lasiverannalta suojaisalle takapihalle, jossa lapset voivat leikkiä huoletta ja aikuiset nautiskella kesän lämmöstä pihapaviljongissa.

Ihastuttava puutalo on rakennettu vuonna 1979, mutta tyylinsä puolesta se voisi olla vanhempikin. Ruutuikkunat muistuttavat 1900-luvun alun pitsihuviloista ja ulkoverhoilun väri sopii yhtä lailla aikakauden värimaailmaan. Sisustuksessa on tähdätty samanlaiseen tunnelmaan moderneja mukavuuksia unohtamatta. Esimerkiksi olohuoneen lattia on tyylikästä kuvioparkettia ja nurkassa seisoo upea, varaava pönttöuuni. Vaaleat, muhkeat sohvat ja keveät sohvapöydät tuovat kesähuvilan tuntua valoisaan tilaan.

Kodin keittiö on remontoitu täysin vuonna 2016. Kodin suuri sydän on saanut uudet, trendikkäästi vetimettömät kaapistot, joissa riittää tilaa suurperheenkin keittiötarvikkeille. Kiiltävä valkoinen työtaso tarjoaa reilusti tilaa yhteiselle ruoanlaitolle ja se on myös helppo pitää puhtaana. Aamupalat ja illalliset nautitaan aikaa nähneen talonpoikaispöydän ympärillä.

Kellarikerroksesta löytyy kodin salainen hemmottelukeidas: tunnelmallinen, poreammeella varustettu saunatila. Saunan tummilla lauteilla arjen rasitukset katoavat äkkiä ja viikonloppuisin itseään voi hemmotella pitkän kaavan mukaan kuplakylvystä nautiskellen. Tilavissa kylpytiloissa kelpaa viettää saunailtaa perheen kesken ja kutsua ystävätkin mukaan. Kodin omassa viinikellarissa vierailu tuo ylellisen lisän aikuisten saunailtoihin.

Kolmannen kerroksen suuresta olohuoneesta avautuvat häikäisevät maisemat suoraan Näsijärvelle – ikkunoista ei näy mitään muuta kuin järven luminen selkä. Kesäisin lumi vaihtuu liplattaviin laineisiin, joita voi ihastella jättimäisellä sohvalla rentoutuessaan. Näkyypä ikkunasta jopa Näsinneulakin. Pimeinä kaamosiltoina suurella sohvalla on tilaa koko perheen yhteiselle elokuvaillalle.

Toinen talon varaavista takoista löytyy vanhempien makuuhuoneesta. Videotykki antaa vanhemmille mahdollisuuden nauttia rauhassa omista elokuvahetkistään perheen pienempien jo nukkuessa. Lastenkin makuuhuoneet on sisustettu harmonisella, vaaleita sävyjä suosivalla tyylillä.

Pispalan idyllinen ympäristö tarjoaa lapsiperheelle ainutlaatuisen kodin. Huvilamainen puukoti on täynnä lämmintä tunnelmaa ja harmonista rauhaa – onko puutalo järven äärellä sinunkin unelmakotisi?

Tutustu kodin myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Tampereella myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

Teksti: toimitus
Kuvat: Glik/Oikotie.fi