Nykydesignia ja klassikoita 70-luvun kodissa

Paljon valkoista, ripaus mustaa, betonia ja vaneria. Selkeät linjat ja suuret ikkunat, joista tulvii valoa sisään. Sisustus on vuoropuhelua nykydesignin sekä 50-70 –lukujen klassikoiden välillä. Lisämausteena löytyy muutamia väripirskahduksia, jotka antavat kodille lämminhenkisen tunnelman. Näistä aineksista on kaunis ja persoonallinen koti tehty.

Suuri oleskelutila jakautuu keittiöön, ruokailutilaan ja olohuoneeseen. Avokeittiö muodostuu mustasta alakaapistosta sekä erillisestä korkeasta kaapistosta, jonne on integroitu jääkaappipakastin sekä uuni. Työtason betoni sopii mainiosti tyyliin ja liesituuletin on verhoiltu vanerilla kauniisti piiloon. Stringin pieni seinähylly on tärkeä yksityiskohta tyylikkäässä keittiössä. Mum’sin Suomu-matto sopii väreiltään ja kuosiltaan erinomaisesti tänne. Maton on suunnitellut Susanna Vento. Taustalla näkyy myös Muuton Stacked –moduuleista koottu kirjahylly.

 

Eläväpintainen betonitaso, mustat alakaapit vetimineen ja musta hana ovat tyylitaiturin valintoja tähän keittiöön.

 

Pitkän mustan laminaattipintaisen ruokapöydän ympärille on koottu yhteen Domus-tuoleja, Kilta-tuoleja, Kukkapuron 3428-tuoleja sekä suloinen pinkki Stokken lastentuoli. Erilaiset tuolit luovat hyvin rennon ja kodikkaan tunnelman. Pöydän päällä roikkuu kaksi mattamustaa Tom Dixonin Beat Light –valaisinta, joiden johdot saavat huolettomasti roikkua näkyvillä.

 

Talon rakennusvuonna Dorothee Beckerin suunnittelema Uten.Stilo 2 on mainio säilytysratkaisu kodin pientarvikkeille. Käytävän seinällä tämä klassikko säilöö tyylillä mm. sakset, kynät, avaimet, ostoslistat ja postikortit.

 

Vaneriseinät rajaavat olohuoneen omaksi tilakseen. Tumma Adean Band-sohva, musta Jielden jalkavalaisin sekä Tom Dixonin valaisin tuovat vaaleaan tilaan kontrastia. Vanha vaaleanvihreäksi maalattu kaappi, taulut, tekstiilit  ja kasvit tuovat raikkautta ja väriä. Woodnotesin vaaleassa K-tuolissa on miellyttävä istua. Matot voi asetella huolettomasti limittäin. Muuton Around-sohvapöytä on saanut seurakseen suuren Aarikan Keisarinna –kynttilänjalan.

 

Makuutiloissa on musta lattia. Vaikutelma on kuitenkin raikas, kun tummaan lattiapintaan on yhdistetty täysin valkoiset seinät, viininpunaista, pastellivärejä sekä hyvälle tuulelle saattava Boråstapeterin Herbarium-tapetti. Artekin pienet pöydät ja 69-tuolit muodostavat hyvät työskentelypisteet lapsille. Toinen pedeistä pujahtaa aina kätevästi päiväksi toisen sängyn alle jättäen näin lattiatilan vapaaksi leikkejä ja kulkemista varten.

Vaatekaappien ovissa on hauskat suuret eriväriset nupit. Kattovalaisemiseksi riittää simppeli suuren hehkulampun tyylinen valaisin. Valkoiseen String-hyllyyn mahtuu niin leluja kuin kirjojakin.

 

Vanhempien makuuhuoneessa on 70-luvun muotokieleen sopiva vanerinen parisänky ja sama vaneri päällystää myös yhtä seinistä. Yöpöytinä toimivat näppärät Artekin jakkarat ja lukuvaloina on talon henkeen sopivat retrohenkiset seinävalaisimet. Kattovalaisimeksi on valittu Muuton veikeä Myy-valaisin. Kaksi vanhemmille tärkeää valokuvaa on kiinnitetty trendikkäästi tummalla washabi-teipillä seinään. Huoneeseen tuovat lisää ilmettä katosta roikkuva himmeli, tuohikori, 50-luvun liinavaatekaappi sekä pyörillä kulkeva suuri peili. Henri Massonetin suunnittelema Tam Tam jakkara on kaunis ja käytännöllinen.