Nuoren perheen moderni ja kompakti omakotitalo

Yrittäjäkaksikko Ulla Harju ja Hanna Väinölä pyörittävät Hämeenlinnassa Rento Design nimistä yritystä, joka valmistaa ja myy muoti- ja sisustustuotteita, joita nuoret naiset itse mielellään käyttäisivät tai joilla sisustaisivat kotinsa. Oli kiva päästä vierailemaan Ulla Harjun hiljattain valmistuneeseen moderniin omakotitaloon jossa saattoi todeta, että kyllä yrittäjänaiset seisovat sanojensa takana – Ullan kotoa löytyy paljon Rento Designin juttuja.

Ulla on miehensä ja kahden poikansa (6- ja 8-vuotiaat) asunut uudessa kodissa nyt lähes vuoden. Talo sijaitsee noin 15 minuutin ajomatkan päästä Hämeenlinnasta ja sen on suunnitellut perhetuttu ja arkkitehti Asko Kaipainen. Kompaktissa yksikerroksisessa 152 m2  rakennuksessa on viisi huonetta, johon lisätään vielä 10 m2 rakenteilla olevan parven muodossa. Ullan mukaan talossa on tilaa juuri niin paljon kuin tarvitaan eikä yhtään liikaa. Talon kadun puoleinen sivu on hillitty ja rytmitetty korkeilla ikkunoilla – ne ovat makuuhuoneiden sekä työhuoneen ikkunoita. Talon takapihalle avautuvassa sivussa on runsaasti lasipintaa – nämä ovat avonaisen olohuoneen, keittiön ja ruokailutilan ikkunoita.

 

Kaikki viimeistelymateriaalit taloon valitsi Ulla miehensä kanssa. Seinät ovat pääosin valkoisia, mutta olohuoneen ja vanhempien makuuhuoneen päätyseinä on rapattu ja maalattu harmaaksi. Lattialla on koko talossa valkoinen laminaatti paitsi eteisessä ja märkätiloissa, joissa on tummanharmaat kivilaatat. Todella mielenkiintoinen on sisätilojen Stretch-katto, jota on käytetty olohuoneen, ruokailutilan ja keittiön kohdalla sekä kylpyhuoneessa. Ullan mukaan Stretch-katto on ikään kuin kangas, joka pingotetaan kattoon listojen väliin lämmön avulla. Perhe on ollut kyseiseen kattoon tyytyväinen.

 

Keittiön edessä olevat isot ikkunat avautuvat takapihan kauniiseen maisemaan ja toimivat liukuovina –  kesäisin ne avattaessa saadaan pidennettyä sisätila terassille.

 

Selkeälinjainen keittiö on peräisin Gigantista. Betoninen työpinta on itse valettu. Saarekkeen takana olevat baarituolit edustavat Rento Design valikoimaa. Saarekkeen kohdalla olevat betoniset riippuvalaisimet ovat Ullan puolison valmistamia – kenties ne löytyvät tulevaisuudessa myös Rento Designin valikoimasta.

 

Mustavalkoista keittiöä on piristetty osittaisella keltaisella. Seinähyllyn päällä oleva juliste ja liitutaulu ovat Rento Designin valikoimasta.

 

Ruokapöytä on valmistettu lattianlankuista ja tuolit sen ympärillä edustavat indonesialaisia käytettyjä tuoleja, jotka löytyvät myös Rento Design valikoimasta.

 

Olohuoneen harmaaksi rapattu päätyseinä on sopivasti ”elävä” muuttumatta liian dominoivaksi. Valkoista lattiaa piristävät Rento Designin kierrätyssilkkiset räsymatot.

 

Levolliseen makuuhuoneeseen luo tunnelmaa virkattu sängyn päiväpeitto ja värikkäät lamppujen johdot.

 

Yöpöytä on Rento Design tuotantoa – vanha kaapinovi, joka on päällystetty käytetyillä sarjakuvilla.

 

Miellyttävän rouhea puinen liukuovi sopii mainiosti yhteen interiöörin viimeistelymateriaalien ja sävyjen kanssa.

 

Siniharmaata vessaa piristävät keltaiset detailit. Seinälle ripustettu kierrätysmateriaa-lista valmistettu wc-paperirullapidike on Rento Design valikoimasta kuten myös ”Make shit happen” juliste.

 

Kotitaloushuoneen työpinnan takainen seinä on päällystetty sarjakuvalevyllä – kotitaloustöiden ikävystyttäessä voi aina lukea sarjakuvia.

 

Perheen poikien iloiset huoneet.