Koti esittelyssä: Mustavalkoinen helmi

Pieni kaunis koti huokuu varmaa tyylitajua. Vaaleaa kotia on terästetty mustalla ja lopputuloksena on pelkistetyn kaunis asunto, jossa viimeisteltyjä yksityiskohtia ja hyviä ideoita riittää.

Pienen avokeittiön valkoiset ja yksinkertaiset kaapistot eivät vie liikaa huomiota ja mustat tehosteseinät toimivat tehokkaina katseenkiinnittäjinä. Saareke toimii sekä työskentelytilana että ruokailupöytänä ja sen päällä on kiillotettu betonitaso. Mustaksi maalattuun taustaseinään uppoutuu Smegin retromainen jääkaappipakastin sekä kirjahylly, joka muodostaa kunnon väriläiskän tähän kotiin. Ylähyllyllä vanhat levynkannet muodostavat tyylikkään taulurivin, mainio idea hyödyntää LP-levyt näin.

 

Keittiö, olohuone ja makuuhuone ovat samaa tilaa ja jakautuvat kalusteilla omiksi toiminnallisiksi kokonaisuuksiksi. Musta Artekin pöytä ja tuoli muodostavat työpisteen olohuoneen erkkeri-ikkunan ääreen. Pöydän päällä oleva Yki Nummen suunnittelema Kupoli -pöytävalaisin on eleettömän kaunis. Woodnotesin K-tuolissa on ihanaa löhöillä ja lukea lempikirjoja tai rentoutua kuunnellen musiikkia.

 

Sohvan selkänojaan kiinni sijoitettu sänky on toimiva ratkaisu tässä kodissa. Yhtenäinen värimaailma sitoo ne yhteen ja näin kodin kaksi suurinta huonekalua muodostavat kokonaisuuden. Koko seinän kattava kaapisto on pienen kodin pelastus. Neliön mallisilla ovilla saadaan aikaan hyvä rytmitys seinään ja lopputulos on moderni. Trendikäs kangasvalaisin tuo runsaasti laskostettujen verhojen kanssa huoneeseen pehmeyttä. Huomaa, että verhojen väri toistaa samaa sävyä betonitasojen kanssa.

 

Pitkässä ja kapeassa eteistilassa voi myös hyödyntää seinätilaa säilytykseen. Keittiöstä alkanut kirjahylly jatkuu eteiseen ja lukuisat CD-levyt ovat löytäneet paikkansa käytävän varrelta. Näin ne ovat kätevästi esillä mutta eivät vie tilaa olohuoneessa.

Koti on myynnissä täällä.