Minimalismia ja betonia meren rannalla 

Arkkitehti Pekka Mäen suunnittelema näyttävä ja palkittu betonitalo on rakennettu vuonna 2012 Turun Hirvensaloon. Modernin arkkitehtuurin ja minimalistisen tyylin mestariteos on herättänyt huomiota niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. 

Talon graafinen luonne pääsee parhaiten esille minimalistisessa sisustuksessa, jossa on selkeä värimaailma ja huonekaluina aina tyylikkäitä klassikoita. Eamesin suunnitteleman ellipsin muotoisen LTR sohvapöydän kiiltävä pinta yhdessä nahkasohvan kanssa luovat kontrastia betoniseinän mattapinnalle. 

 

Olohuoneen takka on Dominique Imbertin suunnittelema veistoksellinen muotoiluikoni Gyrofocus, joka roikkuu katosta. Musta väri ja erikoinen muoto ovat ihastuttaneet jo vuodesta 1968. 

 


Keittiön tasot ja saarekkeen seinät on tehty designbetonista ja näin ollen kaapistot sulautuvat saumattomasti oleskelutilan toiseen päätyyn. Tyylikkään harmaat vetimettömät ovet jatkavat talon minimalistista linjaa. 
Suuret ikkunat tuovat luonnon lähelle ja mahdollistavat luonnonvalon kulkemisen läpi talon kauniisti. Betonin pinta näyttää aina erilaiselta riippuen valon suunnasta ja määrästä, mikä tekee pinnoista mielenkiintoisen ja elävän. 

 Betonista valetun suuren ruokailupöydän ympärille on koottu Eamesin suunnittelemat Vitran DWC-tuolit. Teollisuushenkiset mustat valaisimet ovat tarpeeksi kookkaat ja tyyliin sopivat. 

 


Portaikko on metallisine yksityiskohtineen katseenkiinnittäjä, joka rytmittää erinomaisesti oleskelutilaa. 

 Käytävästä avautuu kaunis näkymä makuuhuoneeseen. Huoneen koruna toimii Ray ja Charles Eamesin suunnittelema La Chaise 
Ray ja Charles Eamesin Vitralle suunnittelema La Chaise on sängyn lisäksi ainoa huonekalu huoneessa. Sängyn ympärille teetetyt kaapistot ovat eleettömän tyylikkäät. 

 


Oleskelutilasta avautuu pääsy terassille, josta avautuu kauniit maisemat sekä metsän että meren suuntaan. 

 

 

Koti on myynnissä täällä

Katso Oikotie Asunnoista lisää samalla alueella myynnissä olevia kohteita.