Menneen ajan lumoa

Vanhan ajan tunnelmaa huokuva mansardikattoinen talo kätkee sisäänsä viihtyisän kodin. Skandinaavisen maalaisromanttisessa kodissa on viipyilevä ja levollinen tunnelma.

Valoisan keittiön kotoisan tunnelman luovat eri vaalean sävyt lautalattiassa ja kaapistoissa, vanha hella, räsymatto ja puinen saareke. Pesuallas hanoineen löytyy ikkunan alta joten ruoanlaitto ja arkiaskareet sujuvat miellyttävämmin ajoittain maisemia vilkuillen. Toisen ikkunan alla on matalat laatikostot, jotka toimivat myös penkkinä.

 

Keittiön jatkeena olevassa ruokailutilassa on lämminhenkinen ruututapetti. Suuren pöydän päällä oleva iso valkoinen teollisuusvalaisin raikastaa ruskeaa pöytäryhmää. Turkoosi kannu on saanut uuden tehtävän maljakkona.

 

Pieni olohuone avartuu vaaleilla väreillä. Pystyraidallinen tapetti luo hauskasti illuusion korkeammasta tilasta. Vaalea turkoosi piristää ruskeaan taittuvia sävyjä. Valkoiseksi maalattu vanha arkku on erinomainen sohvapöytä.

 

Makuuhuoneen värityksessä yhdistyy valkoinen ja beige. Hempeä vaikutelma syntyy suurikuvioisesta tapetista, jota valaisimet täydentävät. Hennon vaaleansininen ja turkoosi terästävät romanttista ilmettä.

 

Vinkki! Yläkertaan johtaviin portaisiin on maalattu porrasaskelmien määrä romanttiseen tyyliin sopivilla fontilla.