Maskuliinisia sisustusideoita Äijä-asunnosta

Vuosi sitten Asuntomessuilla Jyväskylässä YIT esitteli rakentamassaan Maailmanpylväs-kerrostalossa kolmea teema-asuntoa, joista toisessa kerroksessa sijaitseva 68,5 neliöinen asunto oli pyhitetty maskuliinisuudelle. Äijä-asunnon kuvitteellisena asukkaana on sosiaalinen musiikkimies, jonka mielihalut (kuten kaikkien muidenkin kuvitteellisten asukkaiden) huomioitiin jo kerrostalon suunnitteluvaiheessa. Teemasunnot suunnitteli Milla Alftan.

Kaksihuoneinen musamiehen kämppä muistuttaa yökerhoa – on kiiltäviä ja korkeita pintoja, tummia sävyjä ja efektivaloja. Kattomateriaalina on asunnossa käytetty harmaita Turveakustiikkapaneeleja, jotka muistuttavat betonipintaa. Akustiikkaan on asunnossa kiinnitetty erityistä huomiota, jottei musiikkia harrastava asukas häiritsisi naapureitaan – onhan kyseessä kerrostalo.

 

Asunnon avonainen pohjaratkaisu muodostuu avoimesti toisiinsa liittyvistä olohuoneesta saarekekeittiöineen sekä baari- ja makuuhuoneesta.

 

Erillistä makuuhuonetta asunnossa ei ole. Tilassa on makuualkovi, joka sijoittuu muusta lattiapinnasta muutaman porrasaskeleen korkeammalle. Sängyn alla on tarpeellista säilytystilaa. Olohuoneen ja makuuhuoneen väliin voi tarvittaessa vetää verhon.

 

Olohuoneen vastapäätä jää baarihuone, jonne voi järjestää vaikka kisastudion. Olohuoneen sekä baarihuoneen välille sijoitettu tv voidaan tarvittaessa kääntää kumpaan huoneeseen tahansa.

 

Baarihuoneen seinät ovat verhoiltu Dekotuotteen Loft design -seinäpaneelilla.

 

Asunnon katseenvangitsija on keittiö, johon efektiä tuo kyynelpelti – sitä on käytetty seinäpinnassa kalusteiden takana sekä saarekkeen ruokailutilan puoleisella seinällä.

 

Sohvan takana 007 -valaisin toimii koristeena sekä valaisee tehokkaasti.

 

Asunnon ikkunoissa on motorisoidut verhot, joita voi halutessaan laskea tai nostaa kaukosäätimen avulla. Ympäri asuntoa on sijoitettu kaikkiaan 15 pientä piktogrammia.

 

Oleskelutilan  ja ison huonemaisen terassin välissä on seinän levyinen, lattiasta kattoon ulottuva liukuovellinen lasiseinä.

 

Märkätilojen kaakeleissa toistuu asunnon seinäpinnoissa näkyvä ruosteen sävy.