Luck -talo – valkoinen sisältä ja ulkoa

Pari vuotta sitten asuntomessuilla Jyväskylässä olivat järjestäjät tuoneet esille teemareittejä, jotka helpottaisivat vierailijoita löytämään juuri heille sopivat ja mielenkiintoiset rakennukset. Yksi reitti muiden joukossa oli Alvar Aalto-reitti, joka kuljetti vierailijat viiden modernistisen omakotitalon luo. Kyseiset omakotitalot eivät olleet Aallon arkkitehtuurin kopioita vaan jokainen niistä oli tämän päivän modernin arkkitehtuurin ilmentymä, joissa oli jollain tavalla yhtymäkohtia Aallon arkkitehtuurifilo-sofian kanssa. Yksi viidestä talosta oli omakotitalo nimellä Luck, jonka asukkaina on englantilais-suomalainen perhe Heidi ja Geoff Luck lapsensa kanssa.Talo on nimetty perheen sukunimen mukaan.

 

Luck-talo on atriumtalo, jonka julkisivu on minimalistisesti monoliittinen, lähes ikkunaton. Sen sijaan talon sisäpihan puolelle avautuvat isot ikkunapinnat. Talon arkkitehti on Jarkko Könönen (K + J Arkkitehdit). 133,5 neliöisessä talossa on neljä huonetta, kaksi kylpyhuonetta sekä yksi taloushuone. Toimiva pohjaratkaisu on tarvittaessa muunneltavissa asukkaiden elämänvaiheiden mukaan. Päärakennuksen lisäksi tontilla on myös erillinen saunarakennus, joka toimii myös vierastalona.

 

 

Rakennuksen minimalismi jatkuu myös sisätiloissa. Kaikissa huoneissa on sama lattia-, seinä ja kattomateriaali, joka on väriltään valkoinen. Interiöörissä ei ole lattia- eikä kattolistoja, joka korostaa vieläkin voimakkaammin tilan minimalismia. Huonekalujen valinnassa heijastuu avaruus- sekä retroteema – Heidi ja Geoff harrastavat käytettyjen designklassikkojen hankkimista kirppu- ja nettitoreilta. Tilan valkoiset seinät ovat hyvä tausta värikkäille julisteille, joita on ripustettu talon eri huoneisiin. Perheen mukaan niissä on tärkeää myös huumori, erimuotoinen viihde – musiikki, elokuvat, ystävät, lukeminen sekä hiljaisuus. Tämä näkyy myös Luck -talon sisustusvalinnoissa.