Loviisalainen kaunotar

Kuninkaankylässä, Ruotsinpyhtäällä sijaitsee kauniisti remontoitu hirsitalo. 1900-luvun alussa valmistunut rakennus pitää sisällään kutsuvan ja tunnelmallisen kodin, jossa on käytetty rohkeasti värejä maustamaan vaaleita pintoja.

Vaalea sisustus saa lämpöä ja energiaa itämaisesta matosta, värikkäistä sisustustyynyistä sekä seinille ripustetusta taiteesta.

 

Olohuoneessa sijaitsee upea vanha kaakeliuuni. Tyylikkäät vanhat nojatuolit ja kristallikruunu tuovat ripaukset ylellisyyttä huoneeseen.

 

Olohuoneen toinen seinäpääty yllättää vihreällä kuviotapetilla ja Boknäsin mustilla hyllyelementeillä. Taide ja tekstiilit sitovat värit hienostuneesti yhteen.

 

Suuri tupakeittiö on kodin sydän. Värikkäät matot elävöittävät valkoista keittiötä yhdessä avohyllyillä olevien purkkien ja astioiden kera. Voimistelurenkaat on ripustettu hauskasti keittiön kattoon.

 

Vaaleanvihreät tiililadotut kaakelit sopivat väriltään mainiosti vanhan puuhellan yhteyteen. Leivinuuni ja puuhella ovat saaneet ympärilleen messingistä tehdyt levyt ja kuupan. Keittiöstä ovi johtaa työhuoneen kautta olohuoneeseen.

 

Kauniit lasiovet vievät työhuoneeseen, jonka tumma kukkakuvioinen tapetti on intensiivinen, mutta oiva valinta muuten vaaleaan tilaan. Huonekalut, värikkäät verhot ja matto tuovat tunnelmaa yhdessä puisen kirjoituspöydän kera.

 

Koti on myynnissä täällä.

Katso Oikotie Asunnoista samalla alueella myynnissä olevia kohteita.

Teksti: toimitus
Kuvat: Oikotie.fi