Loft-Tehdas – koti vanhassa konepajahallissa

Vanha turkulainen tehdasrakennus sai uuden elämän, kun se vuonna 2014 kunnostettiin asuinkäyttöön. Kahdessa kerroksessa sijaitseva penthouse on modernin valkoinen ja tyylikäs koti.  

Vanhan tehdasrakennuksen tunnelman aistii huonekorkeudesta, vanhoista korkeista ikkunoista sekä ulkoseinän valkoiseksi maalatusta tiilipinnasta. Loftiin sopii hyvin betonipinnoitteinen lattia, joka tällä kertaa on maalattu valkoiseksi. Kokonaan valkoinen koti on ilmava ja skandinaavisen ajaton luoden puhtaan pohjan kodin sisustukselle.

 

Ruokailuryhmä on sijoitettu ikkunoiden teen. Matto sitoo ryhmän yhteen ja tuo hieman pehmeyttä tilaan. Kaunis puupintainen pöytä on saanut seurakseen mustat Tolixin tuolit, jotka ovat sopivan industrial-henkiset tähän kotiin. Tehostevärinä musta sopii erinomaisesti muuten niin vaaleaan tilaan.

 

Keittio on kokovalkoinen ja minimalistinen. Ajaton tyyli kestää aikaa ja antaa muulle sisustukselle enemmän tilaa.

 

Ruokailutilan viereen avautuu huone, joka toimii oleskeluhuoneena. Divaani, sivupöytä, kauniit tekstiilit ja samettinen rahi riittävät rauhallisen huoneen sisustukseen. Täällä on hyvä rentoutua ja latautua arjen kiireiden keskellä.

 

Puinen sivupöytä ja viherkasvi ikkunan edessä luovat kauniin ja levollisen maisemataulun, jonka tausta muuttuu vuorokauden- ja vuodenaikojen myötä.

 

Yläkerrassa sijaitsee makuuhuone ja koko huoneiston levyinen kattoterassi. Sisustukseen ei tarvita muuta kuin näyttävät vuodetekstiilit ja viherkasvi meriheinästä valmistettu korissa.

 

Yläkerrassa makuuhuoneen vieressä sijaitsee myös työhuone. Kodin tyylille uskollisena myös tässä huoneessa on sisustus pidetty pelkistettynä. Klassikkotuoli ja kauniit tekstiilit ovat varmalla kädellä valitut. Ikkunan eteen on saatu portaiden viereen kätevä penkki istuskelua varten.

 

Koti on myynnissä täällä.

Katso Oikotie Asunnoista lisää samalla alueella myynnissä olevia kohteita.

Teksti: toimitus
Kuvat: Bo LKV – Oikotie Asunnot