Kruununhaan klassinen kaunotar

Liisankadun kauniin kerrostaloasunnon ikkunoita koristaa vehreä villiviini ja huonekorkeus on päätähuimaava. 1800-luvun lopussa rakennetulla talolla on kiehtova historia: taiteilija Albert Edelfelt piti aikanaan ateljeeta talon pihasiivessä. Kodin nykyaikainen sisustus inspiroi – sopisivatko sisustusratkaisut sinun kotiisi?

Koristeellisen uusklassisen julkisivun taakse kätkeytyy tilava kaupunkikoti, jonka suuret ikkunat avautuvat rauhalliselle sisäpihalle. Kaupunkielämästä saa tässä sijainnissa nauttia täysin rinnoin, sillä ratikat kulkevat talon vierestä ja keskustaan on vain lyhyt kävelymatka. Koti jykevien kiviseinien sisällä on kuitenkin rauhallinen ja seesteinen.

Kodin olohuoneessa riittää upottavan pehmeitä istuimia koko perheelle. Television ääreen voi asettua muhkealle sohvalle tai valtavan leveille nojatuoleille. Ikkunan alla on lukunurkkaus, jossa päiväsaikaan kirjan sivuja saa selata luonnonvalossa. Olohuoneen ja koko asunnon tyyli on harmoninen yhdistelmä munankuoren sävyistä maalipintaa, vaaleita tekstiilejä ja tummaa puulattiaa. Oranssien ja kellertävien koristetyynyjen sekä kullankiiltävien Artekin riippuvalaisimien tapaisia piristeläiskiä on ripoteltu ympäri asuntoa.

Keittiön maalaisromanttinen ruokailupöytäkin on saanut parikseen tyylikkään kupuvalaisimen. Keittiön varustuksessa ei ole pihistelty – kaasulieden lisäksi kyökistä löytyy integroidut Mielen ja Siemensin kodinkoneet, iso jääkaappi-pakastin sekä massiivinen tiskiallas. Korkeakiiltoiset tasot ovat ylellistä kvartsikomposiittia. Keittiön erikoisuus on ruutuikkuna tiskialtaan yllä. Vaikka ikkunasta avautuu näkymä eteisaulaan ulkoilman sijaan, se tuo silti huimasti avaruutta keittiöön. Ja näyttää tietysti todella hyvältä.

Myös eteisaulassa on ovelasti maksimoitu tilan tuntu asentamalla sinne koko seinän mitalta peiliovisia kaappeja. Säilytystilan lisäksi kaapit tuovat asuntoon lisäneliöitä, tai ainakin illuusion sellaisista. Pystyraitainen tapetti ja käytävän päädyn erikorkuiset ovet tekevät tilasta sympaattisen ja kotoisan.

Märkätilojen värimaailma on pelkistetty yhdistelmä harmaata ja valkoista, mutta lattiaa koristaa siniharmaa mosaiikkilaatta. Tilavaan kylpyhuoneeseen sopii suihkukopin lisäksi nurkassa seisova täysikokoinen kylpyamme. Vaikka allastason yllä upotetun peilin eteen mahtuisi useampikin hampaidenpesijä, ei kylppärivuoroa tarvitse tässä kodissa jonottaa. Asunnossa on tämän lisäksi peräti kaksi muuta kylpyhuonetta.

Kodin nurkkasyvennyksestä löytyy tilava päämakuuhuone, johon päätyikkuna leveine ikkunalautoineen tuo mukavasti valoa. Toinen valonlähde sijaitsee katonrajassa: koristelistaan on upotettu koko huoneen kiertävä led-valaistus. Huoneen nurkassa seisoo jykevä musta vaatekaappi ja sen rinnalla kaunis rustiikkinen työpöytä vinksottavine laatikoineen. Sängyllä lepää pino värikkäitä koristetyynyjä ja ruutukuvioinen sängynpääty tuo huoneeseen ripauksen maalaisromantiikkaa.

Vuonna 1896 rakennetun talon huima, yli kolmen metrin huonekorkeus on hyödynnetty rakentamalla asuntoon kaksi parvea. Työhuone ja kodin toinen oleskeluhuone jatkuvatkin toiseen kerrokseen. Parviratkaisun ansiosta työhuoneessa on mukavasti tilaa keskittyä vaikka opiskeluun tai etätöihin ja unille pääsee kömpimään parven kotoisaan koloon. Työhuoneeseen on rapusta oma sisäänkäyntinsä, ja oman kylpyhuoneen ja keittiövarauksen ansiosta onkin mahdollista irrottaa se ja päämakuuhuone muusta asunnosta omaksi kodikseen. Liisankadun koti mahdollistaa asumisen erilaisille perhemalleille, esimerkiksi aikuistuva lapsi voi jäädä erilliseen pikkuasuntoon opiskelujen alkaessa.

Tutustu kodin myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Helsingissä myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

Teksti: toimitus
Kuvat: Oikotie.fi