Kromin ja teräksen leikkiä Paratiisinmäen lukaalissa

Paratiisinmäen luksuslukaalissa on luvattoman paljon tilaa – lähes 300 asuinneliöön mahtuu mukavuuksia ja vuosituhannen vaihteen sisustustyyliä. Miten sinä sisustaisit nämä kaikki neliöt?

Jykevä tiilitalo on alun perin ollut paritalo, joka on sittemmin yhdistetty yhdeksi valtavaksi kodiksi. Pihaan hurautetaan leveää pihatietä pitkin ja perheen molemmat autot saa parkkeerattua sähköovin varusteltuun autotalliin, josta on taatusti kiitollinen kirpeinä pakkaspäivinä.

Kodin sisääntuloaula vie valtavaan, katonharjaan asti avoimeen oleskelutilaan. Yhtenäinen tila kattaa leveyssuunnassa koko talon alakerran. Olohuoneessa huomion kiinnittää tukipilari, joka on laatoitettu pienellä peilimosaiikilla. Kiiltävää kromia ja lasia on käytetty kodin sisustuksessa muutenkin runsaasti. Muhkeat valkoiset nahkasohvat seisovat kromisilla jaloilla ja ryhmän täydentää suuri lasinen sohvapöytä. Musta karvalankamatto, suuret maalaukset ja musta lepotuoli tuovat kontrastia muuten valkoiseen sisustukseen.

Lasi ja kromi loistavat myös ruokailutilassa ja keittiössä. Valtavan lasisen ruokapöydän ääressä on hyvä juhlia kaikkea sukukokouksista syntymäpäiväjuhliin. Jos pikkuserkutkin haluaa kutsua paikalle, keittiön puolella on lisätilaa toisen suuren ruokapöydän verran. Baarikorokkeen äärellä voi kerrata sukuhistoriaa pikkutunneille asti. Valkoisten pintojen vastapainoksi keittiön seinä on tapetoitu mustalla tapetilla, jossa risteilevät metallinhohtoiset koristekuviot.

Jos illanviettoon kutsutaan myös puolison puolen koko suku, voi illallistarjoilun järjestää kodin toisessa keittiössä. Entisen paritalon toisen keittiön yhteyteen on rakennettu kattava baarikaapisto – keittiöstä löytyy myös viinikaappi. Valtavalla valkoisella sohvalla kelpaa istuskella porukalla nautiskellen takkatulen lämmöstä ja kenties baari- ja viinikaappien antimista.

Kesäisin suvun lisäksi koko naapuruston voi kutsua nauttimaan grillijuhlista kodin lukuisille terasseille. Huonolla säällä voi sateen ropinaa kuunnella katetun lasiterassin alla, sillä välin kun grilliherkut tirisevät kesäkeittiön grillissä. Hellepäivinä taas runsaudenpula iskee, kun olisi valittava yksi terassin lukuisista loikoilukeitaista. Terassi levittäytyy joka ilmansuuntaan, joten auringonpalvoja voi siirtää leiriään valonsäteiden mukaan.

Makuuhuoneita kodissa on viisi: kaksi alakerrassa, toiset kaksi yläkerrassa ja vierashuone autotallirakennuksessa – kätevä majoituspaikka appivanhemmille. Kodin yläkertaan noustaan siroja valkoisia kierreportaita pitkin ja yläkerran oleskelutilan kauniit ikkunat antavat tilavalle parvekkeelle. Yläkerran makuuhuoneet ovat isäntäväen luksusta: päämakuuhuoneessa nukutaan valtavassa pylvässängyssä eikä kakkosmakuuhuoneen muhkea king size -sänky sille juuri kalpene. Makuuhuoneiden seinät ovat tapetoitu mustalla tapetilla, jota koristavat näyttävät kuviot.

 

Sukulaisten vierailunkaan aikana ei tässä kodissa tarvitse kinastella suihkuvuoroista, talosta nimittäin löytyy kaksi kylpyhuonetta. Toinen niistä on varusteltu kahdella sadevesisuihkulla ja toisessa pääsee rentoutumaan kuumaan kylpyyn. Kylpyhuoneiden välissä on trendikkään mustavalkoiseksi maalattu sauna, jossa kiuas on erikoisesti sijoitettu suoraan lauteiden eteen.

Tämä huima kokonaisuus tarjoaa asukkailleen ylenpalttisia mukavuuksia, tai vaihtoehtoisesti tilaa muokata taloa omannäköisekseen. Jos vajaan kolmensadan neliön imurointi käy liian työlääksi, voi kodin jakaa taas kahdeksi erilliseksi asunnoksi. Paratiisinmäellä kaikki on mahdollista.

Tutustu kodin myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Porissa myynnissä olevat asunnot Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

Teksti: toimitus
Kuvat: Oikotie.fi