Kotina vanha rautatieasema

Vinkkilän vanha rautatieasema sijaitsee vehreällä alueella Vehmaan kunnassa. Rakennus remontoitiin vuonna 2010 viisihenkisen perheen kodiksi, aseman alkuperäistä tunnelmaa kunnioittaen. 


Jarl Ungernin vuonna 1923 suunnittelema mansardikattoinen rautatieasema tarjoaa mieleenpainuvat puitteet kodille. 280 m²:n kokoinen rakennus sisältää avaria huoneita ja useita yksityiskohtia aseman aktiiviajoilta.


Keittiö on oma erillinen huoneensa, jossa on yhdistelty viehättävällä tavalla modernia tyyliä sekä vanhan ajan patinaa. Viime vuosina suosituksi noussut yläkaapiton keittiö sopii tilaan hyvin; alakaappeihin mahtuu suurempikin pannukokoelma ja avonaisille ylähyllyille saa esille kauneimmat purkit ja purnukat.

Keittiön nurkasta löytyy perinteitä vaaliva pönttöuuni, jolla hoituvat niin talon lämmitys kuin ruoan pitkä haudutuskin. Keittiöstä voi kurkistaa olohuoneen puolelle aseman vanhojen lippuluukkujen läpi.


Olohuoneen pintamateriaalit jatkavat keittiön vaaleaa linjaa. Valkoiseksi maalattu lankkulattia ja samanväriset puolipaneelit korostavat tilan valoisuutta. Keittiön tavoin pönttöuuni ihastuttaa myös tässä tilassa.


Makuuhuoneissa on keittiöstä ja olohuoneesta poiketen jätetty lankun omaa väriä näkyviin. Lankut ja värikkäät räsymatot luovat nukkumatiloihin mukavan lämmintä tunnelmaa.

Talon wc- ja kylpyhuonetilat tarjoavat myös useita kauniita yksityiskohtia ihasteltavaksi. Pintamateriaaleina on käytetty sekä erilaisia laattoja että rapattua seinää. Kullanvärinen suihku ja koristeellinen allaskaappiyhdistelmä erottuvat edukseen näissä rosoisissa ympäristöissä.

Katso pohjapiirros ja loput kuvat asunnon myynti-ilmoituksesta. Kurkkaa myös muut myynnissä olevat mansardikattoiset ja pönttöuunin sisältävät talot.

Haluaisitko sinä asua entisessä rautatieasemassa? Kommentoi alle.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko yhden myynnissä olevan asunnon. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä mahdollisesti uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.