Koti lumen ja jään sävyissä

Oululainen omakotitalo on kuin graafisen suunnittelijan kynästä. Vastikään rakennettu talo on toimiva ja tyylikäs, viimeisteltynä pohjoismaisen suoraviivaisella sisustuksella. Pidätkö sinä mustavalkoisesta sisustuksesta?

Korkeakattoisesta olohuoneesta avautuu kaunis näkymä lumiselle kukkulalle. Kodin sisustus muistuttaa myös talvisesta luonnosta: värien sijaan tunnelmaa luovat muodot ja tekstuurit. Mustavalkoisessa, harmaalla höystetyssä sisustuksessa on varaa kokeilla erilaisia tehokeinoja. Olohuoneen seinää koristaakin lähes kaksi metriä korkea, kaupunkimaisemaa esittävä taideteos. Vastakkaisella seinustalla katseen vangitsee moderni minitakka.

Alakerran yhtenäinen tila jatkuu avaraan keittiö- ja ruokailutilaan, jonka seiniin jäänharmaa tehostemaali luo eläväisen pinnan. Keittiön kaapiston välitilassa maalipinta on suojattu lasilevyllä. Vaakamalliset kaapistot ja rosoiset, mustat tasot antavat keittiölle persoonallisen ilmeen. Rosteriset kodinkoneet sopivat kodin värimaailmaan. Nurkassa seisova jyhkeä jääkaappi-pakastin ja erikoisesti muotoiltu liesituuletin ovat paitsi laadukkaita, myös näyttäviä sisustuselementtejä.

Ruokailutilassa keveys ja kulmikkuus sekoittuvat hauskasti. Tukevaa ruokapöytää ympäröivät läpinäkyvät muovituolit ja seinustan laatikkomainen lipasto taas seisoo siron metallikehikon päällä. Teema jatkuu pöydän yllä roikkuvassa Lokki-valaisimessa. Ikkunasta avautuva pohjoinen luonto on läsnä myös seinällä roikkuvissa tauluissa.

Ritaharjun koti on suunniteltu lapsiperheen tarpeet mielessä. Sisäänkäynnin yhteydessä on kätevä arkieteinen, jossa on mukavasti säilytystilaa niin talvivaatteille kuin harrastusvälineillekin. Kurakeleillä vaatteet voi taas viedä ovelta suoraan kodinhoitohuoneeseen, jolloin muta ei pääse pienten asukkaiden jaloista pidemmälle. Valoisassa ja tilavassa kodinhoitohuoneessa pyykkihuolto on suorastaan mukavaa puuhaa.

Jos perhe on innostunut esimerkiksi lähtemään kodin vieressä kulkeville hiihtoladuille, sen jälkeen kelpaa lämmitellä oman saunan lauteilla. Tummat, uurretut seinät ja hillitty led-valaistus luovat savusaunan hämyistä tunnelmaa. Kylpyhuoneen seinääkin koristaa aaltoileva musta laatta, ja vilvoittavan suihkun voi valuttaa ylellisestä sadevesisuihkusta.

Yläkertaan johtaa moderni lasikaiteinen portaikko, jota on helppo tassutella pimeälläkin led-valaistuksen ansiosta. Aulan oleskelutilan sohvalla voi kuluttaa kaamosiltoja elokuvien parissa, kesäisin taas sohvalta voi nousta suurelle parvekkeelle nauttimaan lämmöstä.

Vanhempien makuuhuoneessa toistuvat kodin luottovärit. Valkoisella päiväpeitolla lepäävät rusehtava torkkuviltti ja tyyny sekä toinen pilkullinen koristetyyny. Tauluhyllyllä on esillä levollisia mustavalkoisia luontokuvia. Suuri peiliovinen liukukomero saa huoneen vaikuttamaan paljon suuremmalta ja heijastaa ikkunasta tulvivat valonsäteet koko huoneeseen.

Toisessa lastenhuoneessa nähdään häivähdys vaaleanpunaista. Sängyn prinsessakatos ja sisustustaulut tuovat huoneeseen leikkisyyttä. Toisessa lastenhuoneessa yksi seinä on tapetoitu suurella auton kuvalla. Kuten muuallakin kodissa, sisustus on vähäeleisen tyylikästä.

Ritaharju on aktiivisen perheen unelmasijainti. Aidatulla pihalla lapset voivat telmiä huoletta ja luonto on aina lähellä: hiihtoladut ja maastopyöräreitit lähtevät aivan kodin nurkalta. Oulun keskustaan on silti vain kymmenisen minuutin ajomatka. Joko olet valmis pakkaamaan muuttokuormasi kohti Oulua?

Tutustu kodin myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Oulussa myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

Teksti: toimitus
Kuvat: BoLKV/Oikotie.fi