Koti kuin karkki – Alppikylän väriläiskä

Tämä kolmikerroksinen townhouse on kuin pohjoismainen versio kapeasta ja korkeasta englantilaisesta rivitalosta. Asunto on täynnä riemastuttavia värejä, jotka muistuttavat Englannin lakritsipussin sisältöä. Viihtyisitkö sinä tässä omaperäisessä kodissa?

Uudenkarhean talon julkisivu antaa vihjeitä kodin sisustuksesta: selkeitä, graafisia linjoja ja sähäköitä tehostevärejä. Tavaramäärän sijaan tässä kodissa on panostettu hauskoihin, persoonallisiin yksityiskohtiin. Myös suomalainen design näyttelee merkittävää osaa: sohva on koristeltu Marimekon Tiiliskivi-kuosisella tyynyllä ja koivuinen sohvapöytä taas on Artekin.

Yhtenäinen olohuone- ja ruokailutila saa runsaasti luonnonvaloa suuresta ikkunasta. Kiiltävän valkoista ruokapöytää ympäröivät kirkkaankeltaiset Vitran tuolit, jotka ovat tilan ehdoton katseenvangitsija. Pöydällä seisoo maljakossa kimppu trendikkäitä järviruokoja.

Keltaista tehosteväriä löytyy myös minimalistisen toimivasta keittiöstä. Yläkaappien ovet on kruunattu keltaisilla, ylisuurilla vetimillä – hauska yksityiskohta muuten pelkistetyssä keittiössä. Myös avohyllyn tausta on maalattu samalla keltaisen sävyllä, joka saa hyllyyn asetetun keramiikan näyttämään upealta. Keittiön paraatipaikalla seisoo ihastuttava Smegin jenkkijääkaappi.

Talon kylpyhuoneissa on leikitelty värikkäillä laatoilla ja eri aikakausille tyypillisillä muodoilla. Räiskyvän punainen laatoitus pienen allaskaapin ja peilin takana tekee kylpyhuoneesta täysin uniikin. Saunatiloissa värimaailma on rauhallisen mustavalkoinen, mutta leikkisyys jatkuu lattian retrossa shakkilautakuviossa. Kokonaisuus on harkittu tarkkaan saunan mustaa savulasiovea ja ovenkarmeja myöten.

132 neliön kodissa riittää tilaa suurellekin perheelle, sillä yläkerrassa on kaiken kaikkiaan neljä makuuhuonetta. Lastenhuoneiden lattiat on päällystetty kestävällä mustalla vinyylillä. Huoneiden kalustuksessa on panostettu määrän sijasta laatuun, jotta leikille jäisi enemmän tilaa. Leikkihuonetta värittävät herttaiset pantteriverhot ja design-tuolit. Asettamalla lastenkirjat järjestykseen värin mukaan niistäkin on saatu näyttävä sisustuselementti.

Vanhempien makuuhuoneen tehostevärejä ovat vihreä ja oranssi. Metallinen naulakko ja saman sävyinen emalivalaisin tuovat hauskaa retrotunnelmaa huoneeseen. Makuuhuoneessa Artekin kalusteet ovat esillä julisteissa.

Toisen kerroksen makuuhuoneiden lisäksi tilaa löytyy myös kolmannen kerroksen käyttöullakolta, joka toimii lastenhuoneena. Ullakkokerroksen harjakaton alla perheen pienimmät viihtyvät varmasti. Katon keskipalkkiin onkin kiinnitetty voimistelurenkaat, joista riittää riemua.

Kodin takapiha on kiinteän aidan ansiosta turvallinen ja lapsiystävällinen. Pienestä pihasta on helppo pitää huolta ja kesällä koko perhe voi syödä ateriansa ulkona suuren pöydän ääressä.

Alppikylän townhouse muuntautuu perheen tarpeiden mukaan lasten kasvaessa. Teini-ikäisillekin löytyy omat nurkkansa ja koulut ovat kilometrin säteellä. Joko sinä haaveilet muutosta Alppikylään?

Tutustu kodin myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Helsingissä myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

Teksti: toimitus
Kuvat: BoLKV/Oikotie.fi