Kolme kartanoa maalaisidyllissä

On kuin aika olisi pysähtynyt näitä kartanoita ihaillessa. Upeiden kattokruunujen loisteessa on järjestetty pidot jos toisetkin, ihanan isoilla pihoilla on leikitty hippaa hameenhelmat hulmuten ja komeiden kakluunien lämmössä on värjötelty Suomen ankarien talvien keskellä. Näiden kartanoiden historia lumoaa kävijän, mutta taloilla on myös jännittävä tulevaisuus edessään. Esittelemme kolme upeaa kartanoa ympäri Suomea, missä sinä haluaisit vierailla?

Kartanoiden asukkaat pääsevät osaksi historiaa – talojen seinät ja pihamaat kertovat tarinoita suomalaisesta kartanoasumisesta vuosien varrelta. Toisaalta asukkaat nauttivat myös moderneista mukavuuksista, sillä nämä kartanot on usein kunnostettu alkuperäistä henkeä muistaen. Taitavat sisustajat ovat yhdistelleet taloissa vanhaa ja uutta, muodostaen näin taloista uniikkeja historiallisia kohteita.

 

Saustilan Kartano jalopuiden katveessa

 

Varsinais-Suomen maaseutumiljöössä, Sauvossa, sijaitseva Saustila on maamme vanhimpia säteritiloja. Ensimmäiset säilyneet asiakirjamaininnat talosta ovat jo vuodelta 1405, ja nykyinen kartanorakennus on rakennettu vuonna 1819. Kartano soveltuu asuinkäytön lisäksi upeasti myös juhla- tai kokoustiloiksi. Etenkin keittiö ja kylpyhuone on remontoitu tyylikkäästi kartanon alkuperäistä tyyliä kunnioittaen. Lähes jokaisesta huoneesta löytyy puilla lämmitettävä kakluuni ja näyttäviä yksityiskohtia, kuten konservoidut, käsin tehdyt seinämaalaukset.

Katso asunnon myynti-ilmoitus täältä.

 

 

Modernia tunnelmaa kukkulan laella

Karjaan maaseutu kätkee sisäänsä tämän hempeän sinisen kartanon. Talo sijaitsee lähes kahden hehtaarin alueella, jossa asukkaat pääsevät nauttimaan monipuolisesta puustosta ja ihanista luontomaisemista. Omassa metsässä on myös erinomaiset marjastus- ja sienestysmahdollisuudet. Sisätiloissa yhdistyy moderni mukavuus sekä sympaattinen mökkimäisyys. Sisustajalla vain mielikuvitus on rajana, sillä huoneiden paljaita lautaseiniä vasten toimivat mitkä tahansa värit.

Katso asunnon myynti-ilmoitus täältä.

 

 

Vintagea Kokemäen joen varrella

Vanhanaikaisen koivukujan päässä sijaitsee herraskainen kartano. Vuonna 1929 rakennettu talo on saneerattu kunnioittaen talon alkuperäistä henkeä. Esimerkiksi useat tapetit ja boordit on valittu hyvällä maulla ja ne sopivat historialliseen taloon erinomaisesti. Vaikka huoneiden vintage-huonekalut edustavat monia eri tyylilajeja, muodostavat ne silti veikeän kokonaisuuden, jossa silmä lepää. Ruokailutilan krumeluurit yksityiskohdat, kuten rokokoo-kello ja upea vanha kynttiläkruunu tekevät huoneesta majesteellisen.

Katso asunnon myynti-ilmoitus täältä.

 

 

Katso myös muut myynnissä olevat kartanot täältä.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

Teksti: toimitus
Kuvat: Oikotie.fi