Keltainen hirsitalo omenapuiden katveessa

Pirkanmaalla sijaitseva pieni hirsitalo on rakennettu käsityönä vuonna 1926. Historiallinen talo on kunnostettu pieteetillä hurmaavaksi pikkukodiksi, joka täyttää jokaisen maalaisidyllistä haaveilevan toiveet. Näkisitkö itsesi käyskentelevän tämän kodin huoneissa?

Jo talon pihapiiriin saapuminen on aikamatka 1900-luvun alkuun. Keltaisen mansardikattoisen päärakennuksen rinnalla seisoo punamullalla maalattu ulkorakennus saunoineen. Kuusimetsään rajautuvalla suojaisella takapihalla saa nauttia omasta rauhasta ja tilaa riittää kunnianhimoisellekin puutarhurille.

Hirsitalon alkuperäinen tunnelma on säilytetty, vaikka se on kunnostettu huolella lattiasta kattoon. Sisustus on hurmaava sekoitus uusia löytöjä ja vanhoja puukalusteita sekä esineitä, jotka olisivat hyvin voineet olla talossa sen rakentamisesta asti. Osa esineistä onkin alkuperäisiä, kuten keittiön vihreäluukkuinen puuhella. Valkoiset keittiön kaapit ja takaseinän kaunis avohylly, harmaa pystyraitainen tapetointi sekä lattian sinisävyinen laminaatti taas ovat upouusia. Smegin turkoosi retrojääkaappi kruunaa sympaattisen keittiön sisustuksen.

Olohuoneessa seinien kaunis hirsirakenne on jätetty esiin. Valkoiseksi maalattujen hirsien syissä ja halkeamissa näkyy talon pitkä historia. Sininen lautalattiakin on kulunut kotoisasti asukkaiden askeleiden alla.

Lämpöä talvipäiviin tuo komea pönttöuuni. Divaanisohva ja kuormalavoista rakennettu pyörällinen sohvapöytä kuuluvat kodin modernimpaan kalustukseen. Takapihalle aukeavien lasiovien edessä taas seisoo sirojalkainen keinutuoli, jonka vihreä maalipinta on hioutunut vuosikymmenten saatossa. Kirjoja pursuavan kirjahyllyn antimista kelpaa nautiskella tuolissa keinuskellen.

Yläkerran mansardikaton alla on oiva paikka pianonsoitolle. Sininen on huoneen pääväri – erityisen kaunis on portaiden ylle sijoitettu kaistale ruiskukin ja linnuin koristeltua tapettia. Viereisestä huoneesta on tehty vaatehuone ja pukeutumistila. Seinän upotukseen mahtuu rinnakkain kolme senkkiä ja suuren peilin edessä on hyvä mallailla erilaisia asukokonaisuuksia. Vanha rukki ikkunan alla täydentää huoneen sisustuksen ripauksella talonpoikaisromantiikkaa.

Makuuhuoneen seinää koristaa vaalea ornamenttitapetti ja hyllyllä nököttää rivi z-kirjaimia. Luumunvärinen päiväpeite sointuu kauniisti huoneen vaaleisiin sävyihin ja asukkaiden kissakin nautiskelee pehmeällä sängyllä loikoilusta. Peilipöytänä toimii Ikean Hemnes-lipasto, jonka päälle on nostettu ovaalin muotoinen peili.

Vanhan ajan maalaisidyllin täydentää ulkorakennuksen alkuperäinen sauna. Tukevilla lauteilla saa nauttia puukiukaan pehmeistä löylyistä ja peseytyä padassa lämmitetyllä vedellä. Akaan Viialassa maalaisromantikko saa elää unelmaansa – haluaisitko sinä muuttaa tänne?

Tutustu kodin myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Akaassa myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

Teksti: toimitus
Kuvat: Glik/Oikotie.fi