Kaupunkikoti puistojen keskellä

1930-luvun lopulla valmistuneessa kerrostalossa Taka-Töölössä on valoisa kulmahuoneisto, josta on remontin myötä kuoriutunut kaunis perhekoti.

Kahteen suuntaan avautuvat ikkunat takaavat runsaasti luonnonvaloa oleskelutilaan, joka yhdistää keittiön, ruokailutilan ja olohuoneen. Vaaleat pinnat ovat ajattomat ja antavat hyvän taustan pelkistetylle sisustukselle ja kauniille esineille.

 

Erkkeri on hyödynnetty oivallisesti sohvan käyttöön. Mittatilauksena valmistettu runko sisältää myös tarpeellista säilytystilaa. Ankaran minimalistinen ilme saa pehmeyttä ja lämpöä lukuisista tyynyistä. Vanha kaappi ja Saarisen suunnittelema Tulppaani-pöytä sopivat saumattomasti sisustukseen.

 

Avokeittiö on valkoinen ja ovet vetimettömät, jotta kokonaisvaikutelma on moderni ja eleetön. Erittäin ohut työtaso liittyy muiden kodin mustien yksityiskohtien joukkoon. Katon rajassa kulkeva putki on maalattu hauskasti keltaiseksi.

Entinen komero toimii nykyään kirjahyllynä ja tv-tason paikkana. Erinomainen idea hyödyntää näin vanhan talon komerot ja aukot.

 

Eteisestä löytyy funkkishenkinen krominen seinänaulakko ja peili. Eriparia olevat tuolit tuovat hauska lisämauste.

 

Olohuoneesta avautuu pariovien kautta näkymä makuuhuoneeseen. Katossa on tyyliin sopiva vanha lasikupuinen kattovalaisin.

 

Kapeassa lastenhuoneessa on saatu lisää lattiatilaa leikkeihin kerrossängyn avulla. Seinästä seinään ja lattiasta kattoon ulottuva kaapisto maksimoi säilytystilan. Vanha puinen laatikko on saanut alleen pyörät ja toimii nyt kätevästi lelukorina. Myös sängyn alla olevaan laatikostoon saadaan lelut kerättyä talteen.

 

Koti on myynnissä täällä.

Katso Oikotie Asunnoista lisää samalla alueella myynnissä olevia kohteita.

Teksti: toimitus
Kuvat: Oikotie.fi