Kauniiden yksityiskohtien koti

Mikkeliläinen sisustussuunnittelija Minna Häkkinen kutsuttiin lapsiperheen avuksi suunnittelemaan koti, jossa viihdytään. Lopputulos on konstailemattoman tyylikäs asunto, jossa on luotettu pelkistettyyn ja moderniin designiin. Pohja on luotu harmonisella ja vaalealla värimaailmalla, jota on maustettu harkituilla väripirskahduksilla. Kodin sisustus on viimeistelty useilla kauniilla yksityskohdilla.

Tämän kuvan eteen voisi pysähtyä hyvinkin pitkäksi aikaa. Muodot, värit, sommitelma. Kaikki on kohdallaan. Näkymä on samalla hyvin moderni ja klassinen. Värit ja huonekalut kestävät hyvin aikaa ja tilaan saadaan tämän hetken fiilistä sisustustyynyillä sekä pienesineillä.

 

Usein se juju piilee yksityiskohdissa. Kun kodin värimaailma pidetään hillittynä suurissa pinnoissa, huonekaluissa ja tekstiileissä, niin taustasta nousee upeasti esille halutut kohdat. Normann Copenhagenin musta Block-tarjoiluvaunu asetelmineen on yksinkertaisen kaunis, minkä lisäksi värit ja kontrastit rytmittyvät hallitusti seinälle kootuista grafiikkateoksista sekä Watch Me-kellon sävyjä toistavista tyynyistä.

 

Koivuinen jatkettava pöytä ja osittain valkoiset tuolit ovat saaneet parikseen Louise Campbellin suunnitteleman näyttävän kattovalaisimen sekä värikkään julisteen. Marimekon astiat sekä pienet valkoiset maljakot sopivat erinomaisesti tyyliin.

 

Lastenhuoneessa sisustus on pidetty hyvin pelkistettynä, sillä leikkien tiimellyksessä lelut valloittavat huoneen ja tuovat sinne lisäväriä. Tumma matto antaa hyvän kontrastin vaaleille seinille ja huonekaluille ja sen päälle mahtuu  mainiosti rakentamaan niin junaradan kuin legotornit.

 

Makuuhuoneen tunnelma on rauhoittava. Päätyseinän sininen, vaalea pellava ja valkoinen väreinä muodostavat toimivan yhdistelmän, jota mustavalkoinen matto ryhdittää sopivasti. Artekin jakkara toimii näppärästi myös yöpöytänä.

 

Raikas valkoinen on käytetty väri huonekaluissa tässä kodissa. Valkoinen korostuu upeasti murretun vaaleaa seinäväriä vasten ja tuo kauniisti huonekalun muodon esille. Taide, kasvit ja värikkäät Hayn Kaleido -tarjottimet tuovat persoonallista ilmettä tilaan.

 

Sisustussuunnittelija Minna Häkkinen, Mikkeli / Studio m3