Kauniiden tapettien hirsitalo

1900-luvun alussa Kuljuun valmistunut hirsitalo kätkee sisäänsä kodin, joka on sisustettu vanhaa kunnioittaen ja persoonallisesti väreillä leikkien. Huoneiden tunnelmat vaihtelevat värien mukaan ja lopputulos on hurmaava.

Kesäisen raikas veranta toivottaa tervetulleeksi taloon. Kauniit ruutuikkunat ja pelargoniat

 

Ruokasalissa kapearaitainen sininen tapetti sointuu hyvin yhteen vaalean vihreän kakluunin ja valkoisten huonekalujen kanssa. Pitsiverhot tuovat ripauksen romantiikkaa huoneeseen.

 

Raikkaan vihreällä kuviotapetilla varustettu sali kylpee luonnonvalossa. Pinkki sävy toistuu niin matossa kuin tyylihuonekalujen verhoilussakin ja toimii kauniina parina vihreälle värille. Suuri kakluuniuuni tuo maanläheisyyttä kirkkaampien värien ja pastellisävyjen rinnalle. Vanhojen peiliovien kirkkaan vihreät reunukset yllättävät modernilla ilmeellään.

 

Salin viereen sijoittuva oleskeluhuone jatkaa vihreällä tapettiteemalla. Raidat ovat saaneet seurakseen tyylikkään siniset kukkakuvioiset tuolit ja puunsävyiset huonekalut. Tunnelma on jo hieman rauhallisempi tässä huoneessa.

 

Työhuone on saanut seinilleen upean intensiivisen kukkatapetin, johon sopivat mainiosti patinoituneet puiset huonekalut. Valkoiset verhot raikastavat kokonaisilmettä. Viherkasvit ja taulut tuovat kodikkuutta huoneeseen.

 

Yksi ylimmän kerroksen makuuhuoneista on kuin suoraan satumaailmasta. Miten erilaiselta huone näyttääkään, kun se on tapetoitu kattoa myöten. Tämä luo sadunomaisen tunnelman tilaan, joka ei kaipaa valkoisten tekstiilien lisäksi paljon muuta. Vaaleanpunainen lipasto, viherkasvit ja pyöreä ikkuna rennosti ripustettuine pitsiverhoineen viimeistelevät kokonaisuuden.

 

Koti on myynnissä täällä.

Katso Oikotie Asunnoista lisää samalla alueella myynnissä olevia kohteita.

Teksti: toimitus
Kuvat: Oikotie.fi