Jykevä omakotitalo yllättää veikeällä sisustuksellaan

Kallioisella rinnetontilla Liedossa seisoo vankka omakotitalo. Vahvojen seinien sisältä paljastuu huoliteltu ja moderni lapsiperheen koti. Talon lujat materiaalit kestävät niin talven tuiskut kuin lasten temmellyksenkin. Houkutteleeko sinua oma rauha luonnon keskellä?

Alakerta ulottuu talon päädystä päätyyn ja on keittiön ja olohuoneen osalta yhtenäistä tilaa. Katonrajaan ulottuvat ikkunat takaavat runsaasti luonnonvaloa isoon tilaan ja tarjoavat komeat maisemat mäntyiselle rinnetontille. Olohuone on kalustettu maltillisesti, jotta tilan massiivisuus pääsee oikeuksiinsa. Harmaan sohvan roosanväriset koristetyynyt sopivat kauniisti yhteen itämaistyylisen maton kuvioinnin kanssa. Vuolukivinen takka taas suo lämpöä kovimpiin pakkaspäiviin.

Kesäisin olohuone jatkuu takapihan lasitettuun kesähuoneeseen ja siitä edelleen suurelle terassille, jolle aurinko paistaa pitkään. Kun talvipakkaset tulevat, paras paikka ihailla tähtitaivasta on terassiin upotettu palju. Takapiha on pengerretty kauniisti luonnonkivin, ja tasatulle alueelle on rakennettu hyötykasvipuutarha. Asukkaat pääsevät nauttimaan oman tontin antimista, kuten pensasmustikoista ja -mansikoista sekä erilaisista herukoista.

Keittiön suunnittelussa on luotettu pelkistettyyn tyyliin. Mattamustat vetimettömät kaapit on kruunattu valkoisilla, kiiltävillä komposiittikivitasoilla – mäntymetsä oikein peilautuu saarekkeen kiiltävästä pinnasta. Nurkassa seisovan jääkaappi-pakastimenkin pinta on tyyliin sopivasti musta. Keittiö on tyyliltään pelkistetty, mutta sen silkka koko tekee siitä vaikuttavan: alakaapit levittäytyvät koko seinälle ja saarekkeen ympärille mahtuu kokkailemaan koko perheen ja vaikka isovanhempienkin voimin.

Talossa voi nauttia yhdessäolosta myös saunomisen muodossa. Savusaunamaisen tummaksi käsitellyillä lauteilla kelpaa rentoutua ja heittää löylyä erikoiselle, pyöreälle kiukaalle. Kylpyhuoneessa riittää tilaa ja valoa, mikä helpottaa perheen pienimpien kanssa peseytymistä. Suihkujen takainen seinä ja lattia on upeaa, hopeanhohtoista mosaiikkilaattaa. Suihkuseinän kätevälle tasolle saa asetettua kaikki tarpeelliset pesuaineet hemmotteluhetkiä varten.

Yläkerrasta löytyvät sekä herttaiset lastenhuoneet että vanhempien tilava makuuhuone. Käytävällä on myös toinen kylpyhuone, jossa on kaunis punatiilinen tehosteseinä. Lastenhuoneet on sisustettu hauskoilla talosängyillä, joissa voi sekä nukkua että leikkiä majaleikkejä. Toisessa huoneessa on käytetty hempeän satumaista tehostetapettia ja toiseen on valittu graafisempi pilvikuvio. Lastenhuoneista löytyy paljon somia sisustusesineitä, kuten harmaan huoneen kissataulu ja höyhenin koristettu kattovalaisin.

Vanhempien huoneeseen on rakennettu tyylikäs sänky koivuvanerista. Makuuhuoneen lukuisista ikkunoista voi heti herättyään ihailla metsämaisemaa. Kesäisin heräilemistä voi jatkaa omalla parvekkeella, jolla saa nautiskella niin aamu- kuin ilta-auringonkin säteistä. Runsas luonnonvalo ja harmoninen sisustus luovat makuuhuoneeseen seesteisen tunnelman – täältä herää varmasti levänneenä.

Tässä ajattomassa ja laadukkaassa kodissa kasvaa luonnon ympäröimänä. Omassa pihassa voi leikkiä rauhassa ja kerätä kesäisin omat marjansa. Kuulostaako tämä luonnonläheinen idylli sinun perheesi uudelta kotipaikalta?

Tutustu kodin myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Liedossa myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

Teksti: toimitus
Kuvat: Oikotie.fi