Jokirannan tunnelmallinen koti

Vuonna 1873 rakennettu tullintalo on mitä parhaimmalla paikalla Porvoon jokirannassa. Muutama vuosi sitten remontoitu koti edustaa modernia skandinaavista sisustustyyliä, jota maustaa vanhan empiretalon alkuperäinen hirsikatto ja leveät maalatut lautalattiat.

Suuri oleskelutila yhdistää keittiön, ruokailutilan sekä olohuoneen. Suuret valkoiset pinnat saavat seurakseen lämpimän puun sävyjä ja kokonaisuutta terästää tarkoin harkitut mustat yksityiskohdat valaisimissa, huonekaluissa ja tekstiileissä.

 

Valkoinen keittiö on pelkistetyn tyylikäs eikä herätä liikaa huomiota. Avohyllyt tekevät kokonaisuudesta kevyemmän oloisen. Smegin näyttävät retrovaikuitteiset kylmälaitteet sopivat mainiosti tilaan ja tarjoavat myös silmänruokaa.

Leveistä lankuista tehdyn suuren ruokailupöydän ympärille mahtuu suurempikin seurue viettämään iltaa. Alar Aallon suunnittelemat Golden Bell A330S -valaisimet  toimivat hyvin useamman valaisimen ryhmänä.

 

Stringin matalaan kirjahyllyyn uppoaa niin sisustuslehdet, kirjat, kynttilät kuin muistoesineetkin. Yläpuolelle on yhdistelty erikokoisia valokuvia ja julisteitä kollaasiksi. Susanna Venton suunnittelema Jalpaikka -matto kokoaa seurusteluryhmän yhteen ja tuo tarvittavaa särmää tilaan. Bertoia-tuoli kevyiden pikkupöytien kanssa ovat tarpeeksi ilmavia ja tyyliin sopivia.

Ulko-oven viereen mahtuu pieni ja kompakti nurkkaus ulkovaatteiden ja kenkien säilytykselle. Katosta roikkuva vaatetanko on oiva ratkaisu ja kapea peili tarjoaa vielä mahdollisuuden pikaiseen vilkaisuun ennen ulos menemistä.

 

Sisustuksen tyyli jatkuu tinkimättömänä myös muissa huoneissa. Mustavalkoiset tekstiilit ja musta Bertoia-tuoli lampaantaljoineen antavat viimeisen silauksen makuuhuoneelle. Yöpöytänä toimiva seinään kiinnitetty puulaatikko on hauska yksityiskohta.

Lastenhuoneessa on maalattu vanha sänky mustaksi ja tiipii-teltta sängyn päädyssä antaa mukavan pesämäisen fiiliksen. Kaikkia tauluja ei lastenhuoneessakaan tarvitse kiinnittää seinälle, vaan ne voi jättää rennosti nojaamaan seinää vasten.

 

Harvian Globe-kiuas ja vaaleat modernit lauteet varastavat huomion tässä saunassa. Lasiseinällä muusta kylpyhuoneesta rajattu tila on valoisa ja kokonaisuuden kruunaa epäsuora valaistus.

String-hylly yllättää kylpyhuoneessa, mutta sopii sinne täydellisesti ja näin ollen purkit ja pullot ovat kauniisti esillä. Vanha puulaatikko pesukoneen päällä säilöö kaiken muun tarpeellisen.

 

Koti on myynnissä täällä.