Ihastu lapsiperheen graafiseen kotiin

Valkoista ja lisää valkoista. Sekä mustaa. Siitä on tämän kodin värimaailma tehty. Suurista ikkunoista tulvii valoa tähän avaraan kotiin, jonka sisustus on selkeää mutta samalla rentoa. Koti on täynnä hyviä sisustusideoita.

Ikkunoista avautuva ja vuodenaikojen mukaan vaihteleva maisema toimii suurena taideteoksena ja sisustus on kuin luotu vastaanottamaan värit ulkopuolelta. Laskettelulaudat nojailevat rennosti olohuoneen nurkassa ja ovat kuin osa sisustusta. Mustakuvioiset paimentolaismatot tuovat eloa muutamien taideteosten kera. Vanha keinutuoli sopii hyvin moderniin sisustukseen.

 

Avokeittiö sulautuu hyvin suureen oleskelutilaan. Kylmälaitteet on integroitu korkeisiin kaapistoihin, joka tavallista syvemmän saarekkeen kanssa tarjoavat reilusti säilytystilaa. Saarekkeen korkeampi osa jättää keittiön sotkut piiloon. Saarekkeen päällä on kaksi Alvar Aallon suunnittelemaa valaisinta, jotka antavat työskentelyvalon ja muodostavat samalla kauniin kokonaisuuden. Ruokapöydän ympärillä vanhojen Artekin tuolien ja wieniläistuolien hunajainen sävy lämmittää mustavalkoista tilaa. Huomaa pöydän päällä yksinkertainen betoninen valaisin.

 

Vanhempien makuuhuoneessa sänky on rennosti pyörillä olevien eurolavojen päälle. OSB-lastulevystä on tehty kaappi sekä suuri avohylly seinälle. Graafiset mustavalkoiset kuviot toistuvat tekstiileissä. Sängyn yläpuolella seinävalaisimet antavat kauniisti epäsuoraa valoa huoneeseen. Siro musta takka kruunaa huoneen tunnelman.

 

Klassiset Muuramen sängyt on sijoitettu vierekkäin. Turvalliset unet maistuvat sisaruksille vierekkäin ja tilaa jää myös leikeille. Koko seinän mittainen liukuovikaapisto mahduttaa sisälleen sekä vaatteet että lelut. On kekseliäs idea käyttää vanhaa laskettelulautaa seinähyllynä. Taulut keltaisten tyynyjen kanssa virkistävät muuten mustavalkoista sisustusta.

 

Mustista lieriöistä tulee hauskat ja persoonalliset hyllyt nuoren huoneeseen. Valkoiset avohyllyt raikastavat mustalla seinällä. Tummavoittoinen huone elävöityy ja piristyy keltaisella tehostevärillä, jota löytyy tekstiileistä ja Muuton teollisuushenkisestä kattovalaisimesta. Myös tästä huoneesta löytyy kaikissa muissakin makuutiloissa olleet mustavalkoraidalliset matot.