Idyllinen Kekkolan Kartano

Vuolinkojärven rannalla Mikkelissä sijaitsee vanhan ajan henkeä huokuva Kekkolan Kartano. Historiallinen ja yksi Suomen kauneimmista kartanoista on rakennettu 1920-luvulla. 

Alun perin kauppiassuvun kesänviettopaikaksi rakennetussa kartanossa on viime vuosien aikana järjestetty juhlia, yritystapahtumia sekä ratsastus- ja tennisleirejä. Tilat on remontoitu vastaamaan nykyajan vaatimuksia samalla kunnioittaen talon alkuperää ja sen tunnelmaa. Lopputulos on hurmaavan idyllinen ja tyylikäs.

 


Kauniissa ja kodikkaassa keittiössä on onnistuttu säilyttämään kartanon tyyli tinkimättä ravintolatasosta ja nykyajan mukavuuksista. Tilavassa keittiössä on myös säilytetty vanhan ajan leivinuuni.

 


Kuvioidut tapetit kuuluvat olennaisesti kartanon tyyliin. Ruokasaliin on valikoitunut pehmeän sävyinen kukkatapetti, joka toimii hyvin vanhojen puisten huonekalujen kanssa. Ikkunoissa on herkät pitsiverhot. Valkoiset korkeat lattialistat, ovet ja katto raikastavat kokonaisvaikutelmaa. Pitkän pöydän äärelle mahtuu suurempikin seurue nauttimaan keittiön antimista.

 


Kartanon keskikerroksessa on suuri sali, jonka päätyyn sijoittuu kaksi salonkia. Toinen niistä on saanut punaisen tapetin, jota vasten upean kakluunin vihreä sävy tulee hienostuneesti esille. Tyylihuonekalut, näyttävät valaisimet, tekstiilit ja taulut viimeistelevät ilmeen.

 Makuuhuoneet ovat sisustukseltaan erilaiset. Tapetit, huonekalut, taulut ja tekstiilit muokkaavat jokaisen huoneen tunnelman omanlaisekseen.Saunasta voi pulahtaa joko uimaan järveen tai terasseille upotettuihin paljuihin.

 

Rantasaunan yhteydessä on tilava oleskelutila, jossa voi rentoutua ruoan, juoman ja takkatulen äärellä lempeiden löylyjen jälkeen.

 

Kartano on myynnissä täällä.