Huvila kuin sadusta

Tämä kukkulan laella lepäävä huvila on varsinainen Huvikumpu. Peppi Pitkätossu ei valitettavasti täällä asusta, mutta upean talon yläkerta sopii loistavasti suurenkin perheen asumukseksi. Kodin sisustus on sopiva sekoitus omaperäisiä yksityiskohtia ja klassisempia elementtejä. 

 

Valo siivilöityy pihalle taloa ympäröivien vanhojen mäntyjen ja lehtipuiden oksien lomasta. Vuonna 1908 rakennetulla huvilalla on suuri piha, joka sopii loistavasti lasten leikkeihin ja puutarhanhoitoon. Talon sijainti sopii myös lapsiperheille, sillä Kauniaisten palvelut ja koulut ovat lähellä. Talon ylä- ja alakerran asukkaiden yhteiseltä parkkipaikalta johtaa komeat rappuset talolle.

 

 

Kodin keittiössä on hörpitty aamukahvi poikineen. Ruukkukasvit ja vihreän sekä ruskean monet sävyt tekevät tilasta raikkaan, mutta kotoisan. Keittiössä on moderni ILVE-kaasuhella, joka on monen kokkaukseen hurahtaneen unelma. Keittiön nurkassa sijaitsee yksi talon kuudesta kaakeliuunista. Kaikki kaakeliuunit ovat toimivia ja ne lämmittävät asukkaita suloisesti talven pakkasina.

 

Iltateet voi kantaa keittiöstä huvilan olohuoneeseen, joka on täynnä muhkeita vaaleita sohvia ja nojatuoleja. Suurista moniruutuisista ikkunoista avautuu kaunis metsänäkymä, josta voi seurata vuodenaikojen vaihteluita. Olohuoneen kellertävä kakluuni on upea marmorikuvioineen. Sisustuksesta innostuneet asukkaat ovat valinneet olohuoneen väripisteiksi hiukan naivistiset, kauriita esittävät maalaukset.

 

 

Tämän talon omaperäistä tunnelmaa luovat portaikot. Yläkertaan johtavissa portaikossa on yhdistelty upealla tavalla mattapintaista harmaata maalikerrosta ja vanhaa punertavaa puuta. Asunto sijaitsee toisessa kerroksessa, joten kauniit näkymän kukkulan laelta ovat taattu.

 


 

Huvilan toisen makuuhuoneen seinien herkät unikkotapetit hurmaavat. Laura Ashley -brändistä muistuttava tapetti on valittu huolella, sillä se sopii kaikenikäisten uneksijoiden makuun. Makuuhuoneen vihreän kaakeliuunin päällä komeilee suloinen pupuaiheinen tuuliviiri.

 

Vanhat järeät esineet ovat sulassa sovussa kevyempien uusien tavaroiden kanssa. Esimerkiksi tämän makuuhuoneen rouhea kirjoituspöytä on täydellisessä sopusoinnussa modernin tuolin ja pöytäkoneen kanssa. Hauskat pienet yksityiskohdat, kuten 60-luvun yhdysvaltalainen baariovikyltti, tekevät huoneesta käyttäjänsä näköisen.

 

Pitkän päivän päätteeksi asukkaat nauttivat huvilan saunan lempeistä löylyistä. Lauteet ovat upeaa tummaa puuta ja saunan kiuas on upotettu kauniisti laudelautoihin. Vaaleassa kylpyhuoneessa on moderni suihkukaappi ja tilava allaskaappi.

Tutustu talon myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Kauniaisissa myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

Teksti: toimitus
Kuvat: Snellman Sotheby’s International Realty / Oikotie.fi