Historian havinaa tyylikkäästi kunnostetussa hirsitalossa

Littoisten alueelta löytyy hurmaava satavuotias hirsitalo, josta välittyy aito vanhan talon tunnelma. Tämä koko Suomen historian nähnyt huvilatyyppinen koti on remontoitu kauttaaltaan nykyasumisen standardeja vastaavaksi, talon pitkää ikää kunnioittaen.

 

Talon olohuone ja ruokailutila yhdistyvät kätevästi toisiinsa ikkunaruudullisilla väliovilla. Kumpaankin huoneeseen on jätetty talon alkuperäisiä yksityiskohtia tyylikkäästi näkyviin muun muassa rouheiden katto- ja seinähirsien, vihreiden kakluunien ja puupokallisten ikkunoiden muodossa. Yhtenäinen tilaratkaisu on viimeistelty purkamalla ruokailutilan yläpuolella oleva välipohja huoneineen pois, jotta tila avautuu korkealle, toiseen kerrokseen saakka. Lankkulattia johdattelee avarasta ruokailutilasta kodin moderniin keittiöön.

 

 

Talon remontissa on keskitytty paitsi kauniisiin pintoihin myös arkea helpottaviin toiminnallisuuksiin. Keittiöstä löytyy esimerkiksi side by side -jääkaappipakastin jääpalakoneella, liesituuletin huippuimurilla sekä induktiokeittotaso ja kaasuliesi. Yläkerran makuuhuoneen yhteydessä taas on valtava vaatehuone, jonka koko seinän mittainen tanko on jokaisen vaatteiden ystävän unelma.

 

 

Kylpyhuoneeseen ja saunaan on luotu kylpylämäistä tunnelmaa väri- ja materiaalivalinnoilla. Kylpyhuoneen puolella suuret valkoiset seinälaatat näyttävät ylellisiltä yhdistettyinä pienempiin tummanharmaisiin lattialaattoihin. Samanlaista kontrastia löytyy myös saunasta, jossa seinälaudat on vahattu lauteita tummemmiksi. Luonnonkiveä muistuttavat tehosteseinät kiukaan ja suihkun takana viimeistelevät tilojen harmonisen ilmeen.

 

 

Turun kyljessä sijaitseva Littoinen on rakentunut historiallisiin maisemiin vanhan verkatehtaan ympärille. Idyllisellä puutaloalueella on rauhallista asua luonnon keskellä, järven rannalla. Pienestä koostaan huolimatta Littoisista löytyy esimerkiksi useita lähikauppoja, apteekki, kouluja, päiväkoti sekä monipuolista urheilutoimintaa. Hyvien kulkuyhteyksien ansiosta Turkuun pääsee nopeasti vaikka bussilla.

Katso asunnon myynti-ilmoitus täältä. Tarkastele myös muita myynnissä olevia hirsitaloja sekä asuntoja Turusta ja Liittoisten alueelta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

Teksti: toimitus
Kuvat: Solid House