Historian havinaa puutalossa Naantalissa

Naantalin vanhassa kaupungissa, meren äärellä sijaitsee puutalokokonaisuus, jonka vanhimmat osat ovat peräisin 1700- ja 1800-luvuilta. Asuinrakennuksiin ja pieneen aittaan on vuosien saatossa tehty useita kunnostuksia ja laajennuksia, mutta talon alkuperäinen tunnelma on edelleen vahvasti läsnä. 

 

Keittiön sydän on perinteinen puuhella, jonka lieden lämmössä voi haudutella niin teetä kuin pataruokiakin. Hellan edusta on suojattu kipinöiltä klassisilla mustavalkoisilla kivilaatoilla, joiden kuusikulmainen muoto on jälleen noussut trendikkääksi. Talon vanhalle ovelle on annettu uusi elämä keittiön työtasona.

 

 

Ruokasalissa katseen vangitsee vaalea kaakeliuuni, joka lämmittää asukkaita mukavasti talvisin. Salin ruutuikkuna puolestaan on kuin kaunis taulu – koristeellinen verholauta ja pitsiverhot muodostavat upeat kehykset aukeaville merinäkymille.

 

 

Kodin sisustuksessa on kunnioitettu kauniisti 1900-luvun alkupuolen jugendtyyliä. Huoneista löytyy toinen toistaan suloisempia paperitapetteja, joissa vilahtelevat erilaiset kukka- ja kasviaiheet. Maalatut lautalattiat, tarkkaan valitut huonekalut ja koristeelliset valaisimet viimeistelevät nostalgisen tunnelman.

 

 

Asuinrakennusten keskelle muodostuu suojaisa, aidattu sisäpiha, jossa voi helposti toteuttaa puutarhaunelmiaan. Pihan portilta on vain lyhyt kävelymatka Naantalinsalmen raikkaaseen meri-ilmaan.

Katso asunnon myynti-ilmoitus täältä. Kurkkaa Oikotieltä myös muut myynnissä olevat puuhellan tai kaakeliuunin sisältävät talot sekä ja Naantalissa sijaitsevat asunnot.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko yhden myynnissä olevan asunnon. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

Teksti: toimitus
Kuvat: Bo LKV / Oikotie.fi