Hirsivilla lumoaa Oulunkylässä

Yli 100 vuotta sitten Terijoelta siirretyssä villassa historian havina kohtaa modernit sisustusratkaisut. Tyylillä tehty remontti ja esiin jätetyt alkuperäisrakenteet luovat ainutlaatuisen ilmapiirin. Miltä sinusta tuntuisi omistaa omalla tontilla kohoava yli satavuotias hirsitalo?

Alakerran sydämen muodostaa kaksiosaisesta keittiöstä ja ruokailutilasta koostuva avara käytävä. Keittiön kaksi tilavaa puolta moderneine keittiökoneineen ja -kalusteineen mahdollistavat vaativankin aterian valmistamisen. Ruoasta nautitaan upeiden kristallikattokruunujen alla, menneiden aikojen käsityöperinnettä kunnioittavista tuoleista. Vanhan puuhellan säilyttäminen on vinkeä yksityiskohta.

Olohuoneen värimaailma on seesteinen, ja sen puulattiat luovat huoneeseen lempeän tunnelman. Beiget sohvat kutsuvat luokseen viettämään rauhallista iltaa kynttilöiden valossa. Rosoiset puuovet tuovat tilaan maanläheisyyttä. Oville hyvää vastapainoa antavat juhlava ja koristeellinen tapetti ja kattokruunu. Tilan itseoikeutettu valtias on kuitenkin kullanvärinen kakluuni, jonka lämpö selättää ankarimmankin pakkasen.

Kylpyhuoneiden arvokkaat messinkihanat ja sadesuihku loihtivat juhlan keskelle arkea. Yläkerran kylpyhuoneen oktagrammein kuvioidut lattialaatat ihastuttavat, ja saunan pyöreiksi muotoillut lauteet ja puukiuas tarjoavat oivat löylyt rentoutumiseen.

Yläkertaan vievää portaikkoa valaisee kaunis soikioikkuna. Hauskan yksityiskohdan saa aikaan keskelle jätetty sininen ikkunaruutu, jonka heijastus värittää portaikkoa auringon paistaessa.

Puumateriaalit pehmentävät yläkerran tunnelmaa ja tekevät makuuhuoneesta levollisen. Pylväät muistuttavat rakennuksen historiasta ja hirsirakentamisen perinteestä. Toisen makuuhuoneen näyttävä kakluuni ja siniset seinät luovat eloisaa kontrastia puulle.

Oulunkylän rauhassa, omalla tontilla sijaitseva historiallinen hirsivilla tarjoaa kurkistuksen vuosisadan taa. Tilavassa kodissa on yhdistetty onnistuneesti alkuperäiset elementit ja nykyaikaiset mukavuudet. Tahtoisitko sinä tulla osaksi Karjalankannaksen historiaa?

Tutustu kodin myynti-ilmoitukseen täällä.

Tutustu Helsingin Sanomien uutiseen villasta täällä.

Katso muut Oulunkylän myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

Teksti: toimitus
Kuvat: Kiinteistömaailma / Oikotie.fi