Hirsihuvila joenvarressa lumoaa

Valtava tontti ja upea kartanomiljöö tekevät tästä Mäntsälän hirsihuvilasta rauhoittavan paratiisin. Kiinnostaisiko sinua asua pihapiirissä, jossa voi aistia historian havinaa sadan vuoden takaa?

Talon keittiö ja ruokailutila muodostavat avaran kokonaisuuden, jossa yhdistyvät arki ja juhla. Keittiön vanhat kodinkoneet ja hyllyn päälle asetellut käyttöesineet luovat kodikkaan ilmapiirin. Ruokasalin puolella kristallikattokruunu, kullattu peili ja vanhanaikaiset tuolit korostavat rakennuksen kartanohistoriaa.

Rustiikin ja luksuksen vuoropuhelu jatkuu alakerran kylpyhuoneessa. Kaapistot ovat kuin suoraan sadan vuoden takaa, kun taas hanat ja valaisimet säihkyvät modernia loistoa. Koristeellisen kylpyammeen huomassa kelpaa lukea kirjaa luonnonvalon tulviessa isoista ikkunoista.

Monet huvilan ovista on jätetty alkuperäiseen kuntoon. Rosoinen ja halkeillut maalipinta on lautalattiaan yhdistettynä nostalgiaa rakastavan asujan päiväuni.

Talvipakkasten yllättäessä kylmää pitävät loitolla kakluuni, pönttöuuni ja puuhella. Näetkö itsesi lämmittelemässä tulen loimussa kirpakkana pakkaspäivänä?

Asunnon yläkertaa hallitsevat kattohirret, jotka on jätetty näyttävästi esille. Makuuhuoneessa hirret sointuvat kauniisti beigeihin tapetteihin ja päiväpeittoon.

Kesällä tilavalla terassilla nauttii herkkuaamiaiset tai järjestää eeppiset grillijuhlat, joiden kruununa on jokinäköala.

Huvilan tiluksiin kuuluu oma laituripaikka Kaanaanjoen varressa. Pihasaunasta on mukavaa pulahtaa vilvoittelemaan virkistävään veteen. Kuumana kesäpäivänä laiturin nokka on leppoisa paikka narrata kaloja.

Valtavalla tontilla sijaitseva hirsihuvila on keidas omaa rauhaa ja vanhaa arvostavalle. Perinteitä kunnioittaen tehty remontti avaa oven sadan vuoden taakse tinkimättä modernista asumismukavuudesta. Haluaisitko sinä omistaa palan Suomen kartanohistoriaa?

 

Tutustu kodin myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Mäntsälän myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

 

Teksti: toimitus
Kuvat: RE/MAX Hyvät Kodit / Oikotie.fi