Helppohoitoinen moderni kivitalo

Sisustussuunnittelija Mari Vuorinen suunnitteli 5-henkiselle perheelleen viihtyisän kodin taloon, joka rakennettiin muutama vuosi sitten Tampereen asuntomessujen yhteydessä. Talon arkkitehti on Maija Pihlajaniemi ja rakentaja Forte Kivitalot.

 

Kaksikerroksinen talo täyttää passiivitalon kriteerit. Sen seinät ovat koko ulottuvuudeltaan kivestä, ilman muovi- tai villaverhoilua. Rakennuksessa on 203 m2 ja yhteensä kuusi huonetta, joihin kuuluu olohuone avokeittiöineen, sauna pesutiloineen+wc, taloushuone, kaksi vaatehuonetta, varasto ja kylpyhuone+wc. Talon ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat olohuone+keittiö, ruokailu-, työ- ja taloushuone sekä sauna märkätiloineen ja vessa. Toisessa kerroksessa sijaitsevat kaikki neljä makuuhuonetta, joiden väliin jää kaksi erillistä vaatehuonetta. Pyykkiputki on kekseliäs ratkaisu, joka kuljettaa likapyykin toisen kerroksen vaatehuoneesta kerrosta alaspäin taloushuoneeseen. Niiden lisäksi toisessa kerroksessa sijaitsee vielä yksi vessallinen kylpyhuone.

 

Perheen toiveena oli moderni, tilava ja helppohoitoinen koti. Sisätilan viimeistelymateriaalit ovatkin helppo- ja nopeahoitoisia. Talon julkisivun materiaalit – betoni, kivi sekä puu toistuvat myös interiöörissä.

Kaikissa tiloissa paitsi lastenhuoneissa on betonilattia, joka luo vaneristen sisäovien kanssa loftimaisen yhdistelmän. Lastenhuoneissa on vaalea lautalattia. Mari suunnitteli sisätiloihin myös paljon kiinteää kalustoa –  enimmäkseen vanerista valmistettua, tavoitteena mahdollisimman minimalistinen tila. Neutraalinharmaat betonipinnat ovat mainio tausta värikkäälle sisustukselle.

 

Tilavaan keittiöön mahtuu koko perhe kerralla kokkaamaan. Keittiökaluston valmistaja on Arttelipuu. Seinällä oleva yrttilaatikko on peräisin ruotsalaiselta valmistajalta Andersson & Söner. Ruokailupöydän Navy Chair-tuolit edustavat Emecon tuotantoa.

 

Olohuoneen isot ikkunat aukeavat suoraan terassille. Vaalea sohva on teetetty omien mittojen mukaan Jakki-kalusteessa. Fly-Me nojatuoli on peräisin Martelalta.

 

Työhuoneessa ovat Karim Rashidin suunnittelemat Oh-tuolit, valmistaja Umbra. Värikäs matto on peräisin Orient Occidentilta.

 

Seinälle kiinnittyvän allaskaapin valmistaja on Arttelipuu. Kaappi jättää kätevästi lattiapinnan vapaaksi joten lattiakaivoon on helppo pääsy.

 

Maalattu puulava sängynpatjan alla luo vanhempien makuuhuoneeseen loftimaisen vaikutelman. Seinällä on Carita Bergin taideteos.

 

Sänky pojan huoneessa on peräisin Ikeasta ja maalattu itse tummanharmaaksi.

 

Perheen kaksostyttöjen huoneessa on Riitta Kivikartanon tekemä helminauhamotiivi, joka sopii hyvin yhteen Helmi -valaisinsarjan kanssa, valmistaja SL-design.

 

Tyttöjen huoneen yhdellä seinällä on tapetti. Sudenkorennot-seinäkoru on peräisin Umbralta.

 

Teksti: Agneta Land-Koskinen

Kuvat: Forte Kivitalot Oy ja Arttelipuu

 

Lue lisää: 

Upea loft-asunto Tallinnassa vanhassa sikaritehtaassa

Eläinteemoja sisustuksessa