Havumetsä kätkee saariston helmen

Turun saariston havumetsien keskellä seisoo talo, joka on silmiä hivelevän kaunis yhdistelmä tinkimätöntä tyyliä ja taidetta. Lujarakenteinen puutalo kätkee sisälleen yllättävän sisustuksen. Pidätkö sinä tämän kodin tyylistä?


Harmaa julkisivu ja peltinen harjakatto istuvat täydellisesti saariston luonnon keskelle. Luja puutalo kestää muuttuvien vuodenaikojen vaatimukset vuodesta toiseen. Kodin sisätiloissa suomalainen vaatimattomuus on kuitenkin tipotiessään.

Kun avaa oven ja astuu etuterassilta sisään, hämmästyy yhtenäisen oleskelu- ja ruokailutilan huimasta huonekorkeudesta ja kirkkauttaan kiiltävästä marmorikuvioisesta lattiasta. Julkisivun vihjaamasta hämyisestä tunnelmasta ei ole tietoakaan, vaan kodin pinnat ovat kauttaaltaan valkoiset – lukuun ottamatta olohuoneen uniikkia muraalimaalausta.

Valkoinen takka erottaa olohuoneen keittiöstä ja ruokailutilasta. Massiivipuiselle ruokapöydälle mahtuu kattamaan juhla-aterian suurellekin seurueelle. Valkoiset kuppituolit siroilla kromisilla jaloilla näyttävät sekä trendikkäiltä että kutsuvilta. Ruokailupöydän yllä roikkuu ryhmä värikkäitä design-valaisimia piristämässä valkoista kokonaisuutta. Lämpöä sisustukseen tuo myös seinustan vaalea lipasto, jonka päälle on asetettu kasveja tyylikkäissä vaaseissa.

Keittiön suunnittelussa on keskitytty pelkistettyyn toimivuuteen. Korkeakiiltoisissa kaapeissa on paitsi säilytystilaa, myös upotettu uuni, mikroaaltouuni ja jopa jääkaappi-pakastin. Ovien takaa löytyy myös ihastuttava aamiaiskaappi. Saarekkeen kvartsitasoon taas on integroitu tehokas induktioliesi. Kullansävyinen kaartuva hana erottuu kauniisti kokovalkoista taustaa vasten.

Makuuhuoneen värimaailma on graniitinharmaa – värisävy on kuin jatkoa marmorikuvioisen laatan juonteille. Harmaan eri sävyjä ja tekstuureja on käytetty sisustuksessa kekseliäästi: seinät ovat mikrosementin tavoin eläväpintaisia ja sänkyä taas peittää vohvelikankainen päiväpeitto ja pino pellavaisia tyynyjä. Seinää koristaa mustavalkoinen valokuva pilviverhon takaa kajastavasta auringosta. Yksinkertaiset roikkuvalaisimet viimeistelevät industrial-henkisen sisustuksen.

Saunatiloissa graniitinharmaa tummenee mustaan. Kylpyhuoneen allastaso on tummaksi käsiteltyä hirttä. Kiviset altaat, hanat ja jopa valokatkaisin ovat kaikki mustia. Pyöreän peilin puukehys ja vaalea laattalattia tuovat tervetullutta kontrastia tummille pinnoille. Kompaktin pikkusaunan erottaa kylpyhuoneesta lasiseinä. Saunan lauteet ja seinäpanelointi ovat tietysti myös mustia.

Huippulaadukkaat materiaalit ja korkealaatuiset kodinkoneet takaavat asumismukavuuden vuosiksi eteenpäin. Vuodenaikojen vaihtumista Turun saariston luonnossa saa seurata aitiopaikalta. Viihtyisitkö sinä täällä?

 

Tutustu kodin myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Paraisilla myynnissä olevat asunnot Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

Teksti: Toimitus
Kuvat: Roof Group/Oikotie.fi