Hangon helmi – historiallinen hirsihuvila 1700-luvulta

Yli kahdensadan vuoden historia näkyy tämän kodin hirsiseinissä ja idyllisessä pihapiirissä. Hankoniemen kärjen tuntumassa saa nauttia meren läheisyydestä ja omasta rauhasta. Tunnetko jo Hangon houkutuksen?

Westergårdin huvilalla paljon on samalla mallilla kuin sen valmistuessa 1790-luvulla. Punamullalla maalattu ylväs päärakennus seisoo paikallaan yhä elinvoimaisempana kattavan remontin myötä. Piha-aitta tontin kallioisella nurkalla on myös alkuperäinen. Jos tämän kodin seinät osaisivat puhua, niillä olisi valtavasti tarinoita kerrottavanaan.

Kodin pinnat on uusittu perusteellisessa remontissa ajattomalla tyylillä, joka sointuu yhteen paljastettujen hirsiseinien kanssa. Alakerran suuren salin leveä lankkulattia on saanut uuden harmaan maalipinnan ja katto valkoisen paneloinnin. Kalustuksen neutraalit sävyt sopivat yhteen hempeän tapetin ja hirsiseinän sävyjen kanssa.

Upea keittiö on modernisoitu huolella vastaamaan vaativankin kotikokin tarpeita. Siitä huolimatta keittiö istuu hirsihuvilan tyyliin: tummanharmaat kaapistot sointuvat yhteen patinoituneen lankkulattian kanssa. Kokopuiset tasot tuovat hirsiseinän tavoin kodikasta lämpöä kokonaisuuteen. Suuren saarekkeen yllä roikkuvat industrial-tyyliset valaisimet yhdessä uudenkarheiden kodinkoneiden kanssa antavat ripauksen modernia särmää.

Yläkerran valtavissa huoneissa saa elää leveästi – voi olla, että yhtä huonetta onkin aikoinaan asuttanut kokonainen perhe. Nyt yläkerran valoisasta aulasta on tehty yhteinen oleskelutila, jonka seinäpinnat vanhaa puupaneelia myöten on maalattu vaalealla beesillä. Valkoinen vino katto kaartuu kauniisti koko talon levyisen aulan yllä.

Toisen makuuhuoneen pääväri on seesteinen siniharmaa. Huoneeseen sopii sekä suuri parivuode että pikkuväen oma kerrossänky. Vihreät räsymatot ja nurkassa nököttävä viherkasvi täydentävät huoneen värimaailman.

Harmaa makuuhuone kävisi kokonsa puolesta kaupunkilaisasunnosta, etenkin kun sen yhteydessä on ylellinen kylpyhuone – tosin harvassa kerrostalokämpässä on omaa takkaa. Vinokattoisessa kylpyhuoneessakin on jätetty vanhaa hirsiseinää näkyviin, muuten kaikki pinnat on kaakeloitu uudestaan. Sadevesisuihku ja muut kylpyhuoneen kalusteet ovat viimeisintä huutoa.

Löytyy 240-neliöisestä hirsihuvilasta erillinen huoneistokin: niin kutsuttu talonmiehen asunto omalla sisäänkäynnillään ja pikku pihallaan. 40-neliöinen huoneisto on remontoitu samaan tyyliin kuin päärakennus. Tyylikkään avokeittiön ja oman kylpyhuoneen ansiosta täällä voi asustella omassa rauhassaan. Talkkarin asuntoa voikin vaikka vuokrata Hangon kesäturisteille, tai antaa huoneisto teinin ensiasunnoksi.

Vanha piharakennus on kunnostettu huolella. Takkahuoneen tunnelmassa kelpaa nautiskella tulen loimusta, ja lempeän hämyisän saunan lauteille mahtuu koko perhe löylyn lämpöön.

Westgårdin huvilalla yhdistyvät pitkä historia ja nykyajan mukavuudet. Merenrantakin on vain kivenheiton päässä – joko olet valmis muuttamaan tänne?

 

Tutustu kodin myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Hangossa myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

Teksti: toimitus
Kuvat: Hima&Huvila/Oikotie.fi