Haaveiden ullakkokoti Lahden sydämessä

Suuren valkoisen puutalon ullakkokerroksesta löytyy todellinen yllätys: uniikki huoneisto, joka on remontoitu lattiasta kattoon ja sisustettu silmiä hivelevän tyylikkäästi. Moderni tyyli yhdistyy kiehtovasti vanhan puutalon arkkitehtuuriin – olisitko valmis muuttamaan tänne?

Ainutlaatuisen kaupunkikodin sydän on ehdottomasti sen keittiö. Harjakattoon asti avoin tila on täynnä upeita puun sävyjä: vaalea parkettilattia, uudenkiiltävät keittiön kaapit, seinustalla seisova vintage-kaappi ja ennen kaikkea upeat talon rakenteita kannattelevat kattoparrut. Tunnelmallisessa keittiössä riittää tilaa niin ruoanlaittoon kuin yhteiseen illastamiseen pyöreiden ruokapöytien äärellä. Kukapa ei näin kauniissa tilassa haluaisi viettää aikaa. Kirsikkana kakun päällä ruokailuhuoneen nurkalla seisoo ainutlaatuinen luukkutakka.

Tupakeittiö jatkuu avoimena tilana olohuoneeseen. Pitkänomaista huonetta somistavat kattoon puhkaistut, puoliympyrän muotoiset ikkunat. Matalalle seinustalle sopii täydellisesti pitkä kirjahylly, joka on täytetty päästä päähän asukkaille tärkeillä opuksilla. Sohvanurkkauksen seiniä koristavat suurikokoiset taideteokset turkoosin ja kuparin sävyissä.

Ullakkohuoneistossa on kaksi makuuhuonetta. Rauhallisen valkoisessa päämakuuhuoneessa unet nukutaan pumpulinpehmoisessa sängyssä vinon katon alla. Ikkunasta tulvivassa valossa paistattelevat huonekasvit tuovat eläviä värejä muuten valkoiseen tilaan. Perheen pikkuisella on huikean erikoinen makuuhuone parvella, harjakaton taitteen alla. Majamaisessa huoneessa on tilaa leikkiä ja piirrellä työpöydän ääressä. Korkea lasikaide tekee huoneesta myös oivallisen tähystyspaikan, josta tarkkailla alakerran tapahtumia.

Katon vinot muodot luovat erityisen tunnelman myös kodin pesutiloihin. Kylpyhuoneeseen valoa tuo kaari-ikkuna, jonka ympärys on muurattu kauniilla mosaiikkilaatalla. Pitkällä mustalla kivitasolla lepää suuri posliiniallas, ja suuren peilin edessä on helppo ehostautua. Puukatto tuo mustavalkoiseen värimaailmaan lämmintä vastapainoa.

Vinon katon alle mahtuu myös tunnelmallinen ja tilava sauna. Oviaukkoa on laajennettu ikkunasyvennyksellä. Tumma savulasi ja suihkutilan musta, kiiltävä laatta sopivat täydellisesti yhteen.

Lahden ullakkokoti sopii erityisen hyvin kotona työskenteleville, sillä asuntoon kuuluu myös 39-neliöinen työtila talon alakerrassa. Kellarikerroksen työtilasta on tehty avara ja valoisa maalaamalla seinä- ja kattopinnat valkoisiksi. Valkoinen pinta tuo kauniisti esiin katon valujäljet ja seinän rosoisen tiilipinnan. Tilaan mahtuu helposti suuri työpöytä jos toinenkin. Luovan tauon voi pitää leposängyllä loikoillen tai riippumatossa keinuen. Työtilassa on myös oma minikeittiö sekä suihkutilat, joten se muuntuu vaivatta vierashuoneeksi tai vaikka aikuistuvan lapsen ensimmäiseksi omaksi kodiksi.

Vuonna 1937 rakennetun puutalon ullakkokerros on saanut uuden elämän ihastuttavana kotina, josta ei puutu tyyliä tai asumismukavuuksia. Oletko sinäkin jo täysin ihastunut tähän kotiin?

Tutustu kodin myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Lahdessa myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

Teksti: toimitus
Kuvat: BoLKV/Oikotie.fi