Etu-Töölön kätketty helmi

Temppeliaukion kirkon kupeessa sijaitsevan talon julkisivu huokuu arvokkuutta. Lähes satavuotiaan rakennuksen upeasti koristeltu porraskäytävä johtaa kohti korkeaikkunaista arvohuoneistoa, jonka sisustus vie menneiden aikojen loistoon. Vilkaise peremmälle ja ihastu häikäiseviin yksityiskohtiin.

Eteiseen astuessa katseen vangitsee jylhä pylväs. Punottuun koriin hauskasti istutettu viherkasvi ja värikäs seinätaulu tuovat huoneeseen leikkisyyttä. Tyylikäs ruskea design-tuoli tarjoaa oivan paikan istahtaa pukeutumaan vaativampia kelejä varten. Keittiössä kultainen hana ja integroidut kodinkoneet takaavat elämään arjen luksusta, jolle valkoinen tiiliseinä antaa rosoista vastapainoa.

Olohuoneessa ikoninen Artekin tarjoiluvaunu kohtaa seinää hallitsevan nykytaideteoksen. Sohva tarjoiluvaunun vieressä kutsuu nauttimaan lasillisen viiniä tai lukemaan kiinnostavimmat aikakauslehdet. Katon kipsikoristelut muistuttavat käsityön merkityksestä ylellisen sisustuksen kruunaajana.

Olohuoneesta on suora yhteys somalle parvekkeelle. Suojaisan sisäpihan tarjoama rauha on omiaan seesteisiin kahvihetkiin auringonpaisteessa tai tunnelmallisiin kesäiltoihin lyhdynvalossa.

Asunnon makuuhuone on ihastuttava yhdistelmä koristeellisuutta, designia ja taidetta. Rosetin keskeltä laskeutuva kristallikattokruunu ja kultainen kokovartalopeili tekevät huoneesta juhlallisen, mutta lämmin puulipasto pehmentää yleistunnelmaa. Hienostunut nojatuoli houkuttelee nostamaan jalat ylös ja ottamaan rennosti.

Toiseen makuuhuoneeseen on yhdistetty tila leikkimistä ja vieraiden majoittamista varten. Syville ikkunalaudoille saa näyttävästi esiin niin pehmolelukokoelman kuin pirteät huonekasvitkin. Riittävän säilytystilan takaavat iso komero ja erillinen vaatehuone, jossa kelpaa pukeutua lähialueen rientoihin.

Vaaleaa kylpyhuonetta leimaavat koristeelliset yksityiskohdat ja toisaalta taas dynaaminen tehokkuus. Tyylikäs hana ja koristeellinen saippuapullo saavat rinnalleen käytännöllisen pesutornin ja pyyhekuivaimen.

Etu-Töölössä sijaitseva tilava arvohuoneisto tarjoaa ylellistä asumista aivan ydinkeskustan kulttuurielämysten äärellä. Sijainnin puolesta on vaikeaa löytää täydellisempää yhdistelmää omaa rauhaa ja kaupungin sykettä. Tämä asunto sopii niin eleganssi edellä meneville kuin laatua hakeville lapsiperheillekin. Olisiko sinusta mukavaa kävellä oman parvekkeen aamukahveilta suoraan taidenäyttelyyn tai konserttiin?

Tutustu kodin myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Etu-Töölön myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

Teksti: toimitus
Kuvat: Maijan Maailma LKV / Oikotie.fi