Entisestä asemasta kunnostettiin upea arvokoti

Asunnoksi muutettu Paimion entinen asemarakennus pysäyttää häikäisevillä yksityiskohdillaan. Yli satavuotias kartanomainen omakotitalo sijaitsee aivan Paimion keskustassa. Rakkaudella kunnostettu koti huokuu ylellistä charmia – mikä talon yksityiskohdista on sinun suosikkisi?

Kun astuu sisään tähän 1800-luvun lopun arvokkuutta hehkuvaan rakennukseen, ei voi olla vaikuttumatta käsityön laadusta. Ovien tähtikuviot ja muut yksityiskohdat ovat todellinen ylistys käsityöperinteelle. Kolmimetrisen huonekorkeuden kruunaavat vinoon viistetyt valkopuiset kattolistat.

Kartanomainen rakennus seisoo junaradan varressa Paimion vehreässä keskustassa. Valtavat syreenipensaat suojaavat pihaa, jolla perinteinen puusauna ja lasiseinäinen kasvihuone tarjoavat perheelle yhdessä tekemistä.

Viimeisen junamatkaajan asemarakennus näki vuonna 1988. Vuonna 2012 sen löysivät rakastavat remontoijat, jotka kunnostivat kodin huolella. Olohuoneessa rakennuksen historiasta muistuttaa viehättävä lipputiski, joka tuo persoonallisen säväyksen huoneeseen ja toimii vaikkapa tarjoilutiskinä aamukahville.

Moderniksi perheasunnoksi sisustettu koti leikittelee tyylikkäillä design-ratkaisuilla, kuten Eero Aarnion Tupla Kupla -valaisimella. Eteisestä keittiöön astuessa huomaa välittömästi tilan tunnelmaa rauhoittavat modernit valkoiset kaapit. Välitilan suojaus on ratkaistu kekseliäästi metallilevyillä. Keittiön eläväpintainen hirsiseinä on jätetty kauniisti näkyviin lasittamalla seinä lieden yllä.

Yksi kolmesta talon valkoisesta kaakelikakluunista tuo keittiöön perinnekodin tuntua. Tässä talossa ei palella pakkasten paukkuessa.

Lepoa kaipaava matkalainen voi vetäytyä kodin omaan spahan. Saunan lisäksi ylellisistä kylpytiloista löytyy kahden hengen suihku ja hierova poreamme kahdelle hengelle. Nautinnollinen hetki on täällä vain kynttilöiden sytyttämisen päässä. Kätevä kodinhoitohuone varmistaa, että pyykit eivät häiritse rentoutushetken tunnelmaa.

Alkuperäinen valkoiseksi maalattu lankkulattia jatkuu saumatta olohuoneesta makuuhuoneeseen. Makuuhuoneen päätyseinän rauhoittava sininen kukkatapetti kutsuu unille. Prinsessahiotun timantin mallinen kaari-ikkuna on upea yksityiskohta.

Jos kodilta kaipaa kahden makuuhuoneen ja melkein 140 neliön lisäksi vielä enemmän tilaa, ullakolta löytyy valtava rakentamaton tila kauniine koristeikkunoineen. Sinne voi kunnostaa esimerkiksi kesävieraiden yöpaikan, kuten aseman vielä toimiessa.

Tutustu kodin myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Paimiossa myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

Teksti: toimitus
Kuvat: Huom! Kiinteistönvälitys / Oikotie.fi