Astu suoraan luontoon elegantista Naantalin kodista

Naantalin merenrantaidylli on tässä kodissa arkipäivää: ylelliselle, talon mittaiselle terassille voi astua lähes joka huoneesta. Avarat oleskelutilat tarjoavat lämpimän sylin talvipakkasilla, ja viimevuotisen kylpyhuone- ja keittiöremontin jäljiltä tämä kaunotar on koskemattoman kaunis. Miten sinä järjestäisit elämäsi näihin huoneisiin?

Kivenheiton päässä merenrantapoukamasta kohoaa keltainen puutalo, jonka kotoisa julkisivu ei paljasta sen sydäntä. Sisäpihan puoli syleilee Luontomäen luontoa: koko rakennuksen mittainen terassi tarjoaa yli sata neliötä raikkaasta meri-ilmasta nautiskeluun. Lehtikuusesta rakennettujen askelmien ansiosta luontoon voi astua mistä vain, vaikka suoraan makuuhuoneesta. Yli 1200 neliön tontille mahtuvat niin autotalli, leikkimökki kuin kesän grillijuhlien iloisesti pulisevat vieraatkin.

Kodin sydän on alakerran valoisa ja avara oleskelutila, joka muodostuu ruokailutilasta, takkanurkkauksesta ja avokeittiöstä. Pohjaratkaisu on mietitty asukkaiden tarpeiden mukaan. Koti on harkiten sisustettu vaaleilla tekstiileillä ja valkoisilla kalusteilla. Tyylikkäinä aksentteina toimivat itämaiset matot, taide seinillä ja puiset huonekalut. Kauniiden puupienaisten lasiovien antama valo saa asukkaan nauttimaan jokaisesta hetkestä suuren, valkoisen ruokapöydän äärellä. Kiireettömät aamukahvit varmistaa viiden minuutin ajomatka Naantalin keskustan palveluiden pariin.

Takkanurkkaus tuo lämpöä ja mukavuutta talvisiin iltoihin. Matalalle puiselle pöydälle on mukava nostaa jalat, kun koko perhe kokoontuu yhteen. Klassisen valkoinen takka erottuu harmaaksi maalatusta seinästä, ja upotetut kirjahyllyt tekevät nurkkauksesta oman rentoutumisen valtakuntansa.

Tämä on perhekoti. Alakerrassa on neljä valoisaa makuuhuonetta. Päämakuuhuoneeseen kuljetaan mittatilaustyönä rakennetun valkopuisen kaapiston läpi kuin Narniaan. Säilytysongelmat on ratkaistu kauniisti ja tehokkaasti. Läpikuultavien voileeverhojen takaa pääsee astumaan terassille, jossa voi talvisinkin nautiskella luonnosta lampaantaljaan kääriytyneenä. Lastenhuoneiden aikaa nähneet puusängyt tuovat kodinomaisuutta ja lämpöä. Kukapa lapsi ei haluaisi nukkua prinsessakatoksen valkoisen verhon kätköissä?


Kaksi vasta remontoitua WC:tä helpottavat perheen arkea. Suihkuhuoneeseen mahtuu suihkuttelemaan kaksi ihmistä ja saunan lauteille koko perhe. Kodinhoitohuoneeseen pääsee kätevästi omasta sisäänkäynnistä, eikä lenkkitien muta näin kulkeudu oleskelutiloihin.

Keittiön marmoripintaisen saarekkeen kirjahyllyssä perheen kokkausoppaat ovat käden ulottuvilla. Massiivipuiset työtasot tuovat luonnollista tunnelmaa valkoisten kaapistojen keskelle. Ikkunoiden valossa kasvaa yrttejä kokkausinspiraatiota odottamassa, ja seinällä komeilevat painetut kesäkukat.

Olohuoneen nurkassa kohoavat vaikuttavat mustat kierreportaat yläkerran ihanaan lepopaikkaan. Sinne koko perhe kokoontuu katselemaan televisiota muhkeille sohville. Tummaksi petsatut kattopalkit luovat maalaismaisen tunnelman koko yläkerran kattavaan oleskelutilaan. Parivuode tarjoaa hotellimaista viehätystä sinitaivaan paljastavien kattoikkunoiden alla.

Tämä koti tarjoaa asukkailleen mahdollisuuden levolliseen elämään auringonvalossa Naantalin merimaisemissa. Mitä muuta voi toivoa?

Tutustu kodin myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Naantalissa myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

Teksti: toimitus
Kuvat: BoLKV/Oikotie.fi