Arkkitehdin tyylipuhdas taidonnäyte Espoossa

Kolmikerroksinen, täyskivinen omakotitalo seisoo kallioisella tontilla Espoon Saunalahdessa. Koti on erittäin energiatehokas ja se on rakennettu vastaamaan allergiaperheen tarpeisiin – tyylistä piiruakaan tinkimättä. Mitä sinä pidät arkkitehdin kekseliäistä sisustusratkaisuista?

Tyyliä ja tilaa arvostava perhe viihtyy takuulla tässä kodissa lähellä Saunalahden palveluita. Vuonna 2013 rakennetun talon on suunnitellut arkkitehti Pet Michael ja harmonisessa sisustuksessa näkyy sisustussuunnittelija Johanna Ikäheimon kädenjälki. Suoraviivaisen ja modernin kodin ikkunoista avautuu näkymä Grönin kaupan kulttuurimiljööseen.

Kodin sydän on alakerran yhtenäinen oleskelu-, ruokailu- ja keittiötila. Lattiasta katonrajaan ulottuvat ikkunat tuovat tilaan runsaasti luonnonvaloa ja kesäisin tilaa voi laajentaa entisestään liu’uttamalla lasiovet auki ruokailutilan ja terassin väliltä. Pimeisiin talvi-iltoihin tunnelmaa tuo olohuoneen moderni takka. Rouhea betonipinnoite luo kontrastia olohuoneen muuten harmoniselle värimaailmalle, jossa on suosittu luonnonläheisiä sävyjä. Lipaston vaalea puu, nojatuolin ruskea sametti ja paksu juuttimatto tuovat mukavasti lämpöä tilaan.

Betonista tehostepintaa löytyy myös keittiöstä. Sileiden valkoisten kaapinovien parina betonin tekstuuri korostuu kauniisti. Minimalistisen tyylikkään keittiön kivikomposiittitasoineen on toteuttanut suomalainen Saari-keittiöt. Ruokapöytä on suuri mutta sirojalkainen. Ruokapöydän mustissa tuoleissa on ohuet metallijalat, minkä ansiosta koko ruokailuryhmä näyttää raikkaalta ja keveältä.

Kodin päämakuuhuoneen sisustuksessa valkoinen hallitsee harmaan betonin rinnalla. Jättikokoisen sängyn lisäksi huoneen kalustus on niukkaa. Vastakkaisella seinällä seisoo tukeva valkoinen lipasto ja ikkunan alla yksittäinen pinnatuoli sekä peikonlehteä kannatteleva kukkapöytä. Säilytystilalle ei makuuhuoneessa ole tarvettakaan, sillä sen yhteydessä on valtava vaatehuone. Kauniisiin puuhyllyihin ja laatikoihin saa mahdutettua himoshoppailijankin vaatehankinnat.

Kodin yläkerrassa riittää pinta-alaa toiselle olohuoneelle ja kolmelle makuuhuoneelle – ja tietysti suurelle vaatehuoneelle ja kylpyammeella varustellulle kylpyhuoneelle. Yhdessä makuuhuoneessa korkea huonekorkeus on hyödynnetty hauskasti rakentamalla sängyn ylle pieni kiipeilyseinä, joka on varmasti perheen pienemmille mahtava lisä omaan huoneeseen.

Kodin mukavuuksiin kuuluu tietysti myös oma sauna, jonka yhteyteen kuuluvat tilavat pesu- ja pukuhuoneet. Märkätilat on laatoitettu suurella kermanvaalealla laatalla. Saari-keittiöt on toteuttanut myös pukuhuoneen tyylikkään allaskaapin. Kaapin leveiden laatikoiden ja pukuhuoneen penkin eloisat puupinnat näyttävät todella hyvältä vaaleaa laatoitusta vasten. Saunassa löylyt sihisevät modernista pilarikiukaasta ja pesuhuoneessa vilvoitellaan sadevesisuihkujen alla.

Saunalahden modernia kivitalokotia kelpaa ihastella vuosikymmentenkin jälkeen. Laadukkaat rakennusmateriaalit takaavat, että talo säilyy hyvässä kunnossa pitkään. Arkkitehdin linjakas suunnittelu on ajattoman tyylikästä ja sen pohjalta on helppo sisustaa omannäköisensä koti.

Tutustu kodin myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Espoossa myynnissä olevat asunnot Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

Teksti: toimitus
Kuvat: Oikotie.fi